Cetățean român, arestat și predat autorităților din Germania, unde este acuzat de furt și distrugere. Prejudiciu de aproximativ 1.500 de euro

Cetățean român, arestat și predat autorităților din Germania, unde este acuzat de furt și distrugere. Prejudiciu de aproximativ 1.500 de euro

Curtea de Apel Alba Iulia a dispus în data de 13 martie, reținerea, arestarea și trimiterea către autoritățile judiciare din Germania a unui cetățean român care este acuzat de furt și distrugerea propietății. Inculpatul C. Ioan Claudiu, va fi trimis în Germania în baza unui mandat european de arestare emise de autoritățile de unde este anchetat.

Acuzaţiile aduse acestuia de către autorităţi judiciare din Germania sunt următoarele: În perioada 07-09.07.2017 a forţat intrarea în casa unei persoane vătămate, spărgând geamul uşii şi îndoind bările transversale ale uşii cu o bară de fier. Ulterior a căutat prin camere obiecte ce puteau fi furate. Subsecvent, persoana solicitată a furat bunuri în valoare totală de 1.000 euro din casă, cu scopul de a şi le însuşi pe nedrept. În plus, a provocat distrugerea proprietăţii, cauzând un prejudiciu de aproximativ 1.000 de euro.

ELIT

De asemenea, cetăţeanul român mai este acuzat că ”în perioada 18-20.09.2017, a forţat intrarea într-o casă de familie neocupată dar încă mobilată, forţând geamul de la toaletă. Ulterior a căutat prin camere obiecte ce puteau fi furate. Cu toate acestea de vreme ce casa nu mai era ocupată autorul nu a găsit bunuri de valoare în ciuda căutărilor insistente. Prin aceasta autorul a cauzat distrugeri proprietăţii, cu un prejudiciu de aproximativ 500 de euro”.

Audiat de către instanţa din Alba Iulia, C. Ioan Claudiu a recunoscut că, în perioada ianuarie-septembrie 2017, a locuit în satul Wiedenzhausen lângă Sulzemoos, fiind angajat cu contract de muncă. A afirmat că nu cunoştea faptul că este anchetat în Germania şi că nu a avut probleme cu autorităţile, în afară de amenzi contravenţionale aplicate pentru abateri la regimul circulaţiei rutiere pe care le-a achitat. A mai declarant că nu a săvârşit faptele pentru care este anchetat, dar a fost de acord să fie predat autorităţilor judiciare germane pentru a participa la procesul penal.

Surse: Adevărul

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...