Cetatea Alba Iulia, pe locul doi în TOP DESTINAȚII din România, recomandate de Trip Advisor – „cea mai mare comunitate de turiști din lume“

Cetatea Alba Carolina Cetatea Alba Iulia se află pe locul doi în topul destinațiilor recomandate din România, pe cunoscutul portal turistic Trip Advisor, un site destinat turiștilor din lumea-ntreagă. Poziția ocupată este datorată voturilor primite din partea turiștilor care au vizitat această fortificație.  În acest moment, peste 100 de turiști din țară și din străinătate au postat recenzii, după ce au respirat ”aerul istoriei” în mijlocul fortificației.

Majoritatea dintre cei care și-au lăsat impresiile despre Cetate o consideră drept destinație de excelență (94) și foarte bună (19).

ELIT

”Cetatea este de departe atracția de top în Alba Iulia, oferindu-vă în interior unul dintre cele mai importante momente din istoria României”, scrie pe forum unul dintre cei care au vizitat Cetatea Alba Carolina. Totodată, acesta a ținut să  amintească și de ceremonia de schimbare a gărzii, care poate fi urmărită atât în timpul zilei, cât și pe timp de noapte, când este mai spectaculoasă și se trag salve de tun.

Vedeți Ceremonialul schimbului de Gardă a Cetăţii Alba Carolina pe timp de seară: pedestraşi cu torţe aprinse, toboşari şi călăreţi în defilare prin Cetate

Mihail David - 2020

Un alt turist consideră Cetatea Alba Carolina un obiectiv european, precizând că ”te poți plimba o zi întreagă în fortificație, pe jos sau cu bicicleta, și nu te plictisești.

Cetatea Alba Carolina 1 Altă persoană care a vizitat Cetatea  consideră că fortăreața, frumos restaurată, trebuie neapărat văzută.  ”E situată în centrul orașului Alba Iulia, are o mulțime de atracții (Catedrala Reîntregirii Neamului, Muzeul Național al Unirii). Zidurile exterioare, porțile și fostele șanțuri de apă sunt frumos refăcute. Sunt o mulțime de locuri unde se poate lua masa, relaxa sau cumpăra diverse suveniruri”.

Alt străin spune că Cetatea Alba Carolina este minunată și că ar trebui vizitată atât în timpul zilei, cât și pe timp de noapte, când este luminată ”maginifc”. ”Accesul este gratuit 24 de ore”, a precizat acesta.

”Cetatea este ca un oraș mic, ”, a spus un alt turist impresionat de ce a văzut aici.

Unii dintre cei care au și-au lăsat impresiile au ținut să spună că Cetatea ar trebui vizitată de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, pentru a vedea spectacolele și parada miltară, dar au adus  aminte și de blocul A2 din oraș care a fost translatat pentru a crea bulevardul.

Citiți și Mutarea blocului A2 din Alba Iulia, cu 80 de apartamente, în greutate de 7.600 de tone

”Cetatea Alba Carolina este una dintre cele mai impresionante edificii din toată Europa. Frumos restaurată sub auspiciile Comsiei Europene, această „regenare” și „renaștere” este un ”must see” pentru oricine planifică o vizită în România”, este o altă impresie a unuia dintre turiști.

TripAdvisor.com, care se recomandă ca fiind „cea mai mare comunitate de turiști din lume“ (3,5 milioane de utilizatori înregistrați), a devenit în ultima vreme un ghid de vacanțe și călătorii foarte credibil în rândul utilizatorilor de internet.  Majoritatea informațiilor privind o anumită destinație sunt postate de utilizatorii site-ului, care au văzut la fața locului cum se prezintă situația. Trecând peste subiectivismul utilizatorilor care-și împărtășesc propriile impresii de călătorie, ghidul on-line relevă celor interesați informații destul de detaliate privind experiențele care pot fi trăite pe viu.

Impresiile despre Cetatea Alba Carolina au fost lăsate de turiști din țară, dar și din Grecia, Olanda, Germania, Italia, SUA, Franța, Luxemburg, Irlanda, Marea Britanie, Suedia, Israel, Singapore, Australia, Spania și altele.

Pe primul loc în topul celor mai votate destinații din România este Castelul Peleş, Sinaia, urmat de Cetatea Alba Iulia, apoi Mănăstirea Suceviţa (Suceava).  Pe locul patru este Piaţa Mare din Sibiu. În top,  mai sunt meționate destinații precum  Mănăstirea Bârsana (Sighetu Marmaţiei), Biserica Stavrapoleos (Bucureşti), Ateneul Român (Bucureşti), Piața Sfatului (Braşov), Mănăstirea Voroneţ (Gura Humorului) sau Biserica celor Trei Ierarhi din Iaşi.

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

5 Comentarii

Gâgă 17 iunie 2015 at 15:37

„Miros pestilențial și imagini dezolante pe latura de Sud a Cetății; Mizeria a ieșit din canal după inundația de marți seara „… fără comentarii 1

Ghita 18 iunie 2015 at 13:25

Iar vrea imbecilul de Putorina sa ajunga primar?

anghel 17 iunie 2015 at 18:49

Unde sunt cretinii care il acuza pe Hava pentru orice rahat? Ei bine, si asta e tot din „vina” lui Hava.

mihaela 18 iunie 2015 at 11:15

butaforie, bani furati de hava si sabau, ziduri care se darama, vopsea care se exfoliaza, lucrari de mantuiala, fara canalizare, escroci si speram viitori arestati, cam asta inseamna cetatea mareata

nicoleta 18 iunie 2015 at 11:19

de ce nu spui si de femeile batute de sabau, de piticoata amanta a slinosului hava cu care se zbenguie in hotelul marii cetati, de hotiile celor doi nesatui…o sa-i pedepseasca Doamne Doamne pe toti, putintica rabdare…

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...