Rămâi conectat

Actualitate

Cercetătorii români au creat oaia cu lână roz sau argintie. Este foarte căutată în toată lumea și se vinde cu o sumă exorbitantă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cea mai scumpă blană de culoare roz sau argintie, căutată tot mai mult în ultima vreme de clienți din toată lumea, este o creație a cercetătorilor români.

Staţiunea de Cercetare Animală de la Popăuţi, de lângă Botoșani, a omologat în urmă cu o lună rasă de oaie cu lâna argintie și e în curs de omologare a oii cu lână roz. Acestea sunt la mare căutare printre străini, care sunt dispuși să scoată din buzunare sume importante de bani.

Staţiunea de Cercetare Animală de la Popăuţi – pe vremea comunismului cea mai mare din ţară – a omologat în urmă cu o lună rasă de oaie din specia Karakul Sur, cu lâna argintie. Pielea acestor exemplare este în acest moment cea mai valoroasă la noi în ţară, iar clienţii străini o caută pentru confecţionarea căciulilor sau a accesoriilor.

Astfel, cel mai valoros astrahan din ţara noastră se vinde cu o sută de euro bucata şi este din oaie sur-argintie.

Ionică Nechifor, directorul Staţiunii de Cercetare Popăuţi: “Se vede la baza fibrei o nuanţă închisă, iar la vârf o culoare deschisă, un buclaj şi o uniformitate a culorii.”

O casă de modă din Rusia e aşteptată aici la primăvară, atunci când se nasc mieii iar canadienii şi-au manifestat de asemenea interesul pentru lâna oilor de la Staţiunea de Cercetare Animală de la Popăuţi.

Sursa: capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea