Ziarul Unirea

Cercetătorii români au creat oaia cu lână roz sau argintie. Este foarte căutată în toată lumea și se vinde cu o sumă exorbitantă

Cea mai scumpă blană de culoare roz sau argintie, căutată tot mai mult în ultima vreme de clienți din toată lumea, este o creație a cercetătorilor români.

Staţiunea de Cercetare Animală de la Popăuţi, de lângă Botoșani, a omologat în urmă cu o lună rasă de oaie cu lâna argintie și e în curs de omologare a oii cu lână roz. Acestea sunt la mare căutare printre străini, care sunt dispuși să scoată din buzunare sume importante de bani.

ELIT

Staţiunea de Cercetare Animală de la Popăuţi – pe vremea comunismului cea mai mare din ţară – a omologat în urmă cu o lună rasă de oaie din specia Karakul Sur, cu lâna argintie. Pielea acestor exemplare este în acest moment cea mai valoroasă la noi în ţară, iar clienţii străini o caută pentru confecţionarea căciulilor sau a accesoriilor.

Astfel, cel mai valoros astrahan din ţara noastră se vinde cu o sută de euro bucata şi este din oaie sur-argintie.

Ionică Nechifor, directorul Staţiunii de Cercetare Popăuţi: “Se vede la baza fibrei o nuanţă închisă, iar la vârf o culoare deschisă, un buclaj şi o uniformitate a culorii.”

O casă de modă din Rusia e aşteptată aici la primăvară, atunci când se nasc mieii iar canadienii şi-au manifestat de asemenea interesul pentru lâna oilor de la Staţiunea de Cercetare Animală de la Popăuţi.

Sursa: capital.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419