Rămâi conectat

Curier Județean

Centrul Local al cercetaşilor din Alba Iulia împlinește 18 ani de la înființare

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Anul acesta, cercetaşii din Centrul Local „Axente Sever” Alba Iulia împlinesc 18 ani de activitate, 5 octombrie 1994 fiind data de înfiinţare a Centrului Local.

Pentru a marca această aniversare, cercetaşii din Alba Iulia organizează o activitate adresată publicului larg, mai exact, un traseu cu provocări desfăşurat în interiorul Cetăţii Alba Carolina. Evenimentul se va desfăşura duminică, 7 octombrie, între orele 14.00 – 19.00, în spațiile publice din zona Cetății Alba Carolina – zona Obelisc – Poarta a III-a – Sala Unirii/Muzeul Unirii – cele două catedrale. Programul va consta într-un traseu cu 18 provocări, în urma căruia participanții (indiferent de vârstă) vor învăța să execute diferite noduri, orientare cu busola, cum se montează un cort, ce este o gulguță şi cum o pot realiza, jocuri și alte surprize. Traseul va porni din zona Obelisc, unde va fi amplasat un stand al cercetaşilor.

„Cu ocazia împlinirii celor 18 ani de la înfiinţare, a „majoratului”, dorim să organizăm un eveniment adresat comunităţii din Alba Iulia, în care nu doar să promovăm cercetășia, ci să sărbătorim, alături de ceilalţi, aceşti ani de activitate şi prezenţă în oraşul nostru. Astfel, vă așteptăm duminică pentru a sărbători împreună un moment important pentru noi. Pentru detalii și informații, puteţi accesa site-ul nostru www.albascout.ro sau duminică ne puteţi găsi la standul care va fi amplasat în zona traseului. Vă așteptăm.”, ne-a comunicat Florina Pauleti, lider în Centrul Local „Axente Sever” din Alba Iulia.

Centrul Local „Axente Sever” Alba Iulia este filială a Organizaţiei Naţionale „Cercetaşii României” şi are, în prezent, peste 100 de membri, de la vârsta de 7 ani și până la adulți cu mulți ani vechime în cercetășie.

Pe parcursul anilor, cercetaşii din Alba au avut parte de o serie de proiecte care i-au definit ca Centru Local. Printre ele se numără „Căldarea Șureanu- Poarta Raiului”, proiect desfășurat pe parcursul a 4 ani, „Împreună pentru un turism civilizat” sau „Trascău- Bedeleu”. De asemenea, au participat la diferite evenimente naționale, precum „Lumea Exploratorilor”, „Europadiș”, „Cupa Zamolxe”, „Cupa Izvoarelor”, „Deschiderea Anului Cercetăşesc” sau cea de-a V-a Jamboree Naţională, RoJAM 2011.

Anul acesta au organizat cea de-a 3-a ediție a Festivalului Luminii, iar în prezent se pregătesc pentru cea de-a 15-a ediţie a Festivalului Național „Unitate și Prietenie”. Acest eveniment are loc în fiecare an, în jurul datei de 1 Decembrie și are ca scop, pe lângă sărbătorirea Zilei Naţionale a României, organizarea unor activităţi pentru toţi cercetaşii din ţară, prin care aceştia pot învăţa diferite lucruri, pot vizita Cetatea şi mai ales, este un prilej de a cunoaşte comunitatea albaiuliană.

Pe plan intern, în fiecare vară, cercetaşii albaiulieni pleacă în Campul Centrului Local, o tabără de vară organizată în judeţul Alba, prin care participanţii pot învăţa mai multe despre mediul înconjurător, despre viaţa şi obieciurile comunităţii în care îşi desfăşoară activitatea şi nu în ultimul rând, marchează progresul individual al fiecărui cercetaş.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Admitere la școala de subofițeri, de pompieri și protecție civilă 2024 – 300 de locuri disponibile

Bogdan Ilea

Publicat

în

Admitere la școala de subofițeri, de pompieri și protecție civilă 2024 – 300 de locuri disponibile Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” din Boldești a scos concurs pentru 300 de locuri, 275 „subofițer de pompieri și protecție civilă” și 25 de locuri „subofițer administrativ” 25 de locuri. „Vrei sa fii coleg […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea