// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');
Festivalul Roman Apulum - 2019

Centrul de zi pentru vârstnici din Alba Iulia va fi extins, reabilitat și modernizat în următorii ani

Primăria Alba Iulia dorește creșterea numărului de persoane vârstnice peste 65 de ani care beneficiază de serviciile “Centrului de zi pentru vârstnici” Alba lulia de la 800 de persoane, la 1200 de persoane până în anul 2023, din care 60% femei şi 40% bărbaţi, ca urmare a extinderii, reabilităriii şi modernizării infrastructurii serviciului social “Centrul de zi pentru vârstnici” Alba Iulia.

Pe ordinea de zi a Consiliului Local Alba Iulia se află un proiect de hotărâre care prevede aprobarea extinderii, reabilitării și modernizării infrastructurii serviciului social ”Centrul de zi pentru Vârstnici” Alba Iulia.

Un obiectiv specific al proiectului este reabilitarea infrastructurii serviciului social “Centrul de zi pentru vârstnici” Alba lulia în suprafaţă de 545,00 mp, extinderea cu 85,70 mp, modernizarea acestuia prin dotarea cu echipamente, instalaţii şi mobilier adaptate nevoilor persoanelor vârstnice din Alba lulia, pe o perioadă de 26 luni şi crearea unui serviciu nou de kinetoterapie în cadrul acestuia care va fi disponibil începând cu anul 2020.

”Bugetul total al proiectului conform cererii de finanţare aprobate de către finanţator: 2,646,305.66 LEI din care 2,258,599.99 lei reprezentând cheltuieli eligibile şi 387,705.67 lei cheltuieli neeligibile. 2,213,428.00 lei reprezintă valoarea nerambursabilă a proiectului şi 45,171.99 lei contribuţia care îi revine Municipiului Alba lulia în calitate de beneficiar”, se arată în proiect.

”Având în vedere demersurile iniţiate de către municipalitatea Alba lulia pentru dezvoltarea serviciilor sociale la nivel local, a fost identificată de UAT Alba lulia oportunitatea de a obţine finanţări nerambursabile în vederea eficientizării serviciilor sociale destinate persoanelor vârstnice din Alba lulia. Implementarea acestui proiect se va materializa în cadrul Apelului de proiecte nr. POR/2017/8/8.1/8.3/A/1 Creşterea gradului de acoperire cu servicii sociale, Grup vulnerabil persoane vârstnice pentru proiectul municipiului Alba lulia având titlul Extindere, reabilitare şi modernizare infrastructură serviciul social “Centrul de zi pentru vârstnici” Alba lulia” .Prin proiect se urmăreşte Creşterea şi diversificarea gradului de acoperire cu servicii sociale, pentru grupul vulnerabil “persoane vârstnice” la nivelul Municipiului Alba lulia”, se mai arată în proiect.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419