Rămâi conectat

Ştirea zilei

Centrul de Transfuzie Sanguină Alba: Donând PLASMĂ, persoanele vindecate de COVID-19 pot contribui la însănătoșirea altor pacienți. Documente necesare și condiții în care se poate dona

Ziarul Unirea

Publicat

în

Centrul de Transfuzie Sanguină Alba reamintește cetățenilor importanța donării de plasmă, care poate contribui la însănătoșirea pacienților cu COVID-19, internați la ATI. Pentru a putea dona, persoanele trebuie să prezinte o serie de documente și să îndeplinească condițiile donării de sânge.

Donând plasmă, persoanele vindecate de COVID-19 pot contribui la însănătoșirea pacienților diagnosticați cu această boală, aflați la ATI. Vă menționăm documentele care trebuie prezentate de un potențial donator de plasmă, când vine la donare.

Prin aceste documente se dovedește istoricul de infecție cu SARS-CoV-2.

1.Bilet de externare/Scrisoare medicală cu diagnosticul COVID-19 (confirmat prin RT-PCR); Se poate dona la minim 14 zile de la confirmarea vindecării (RT-PCR-Negativ)
sau

2.Bilet de externare/Scrisoare medicalaă cu diagnosticul COVID-19 (confirmat prin RT-PCR), cu menționarea perioadei de izolare ulterioară externării. Se poate dona la minim 14 zile de la încetarea perioadei de izolare.
sau

3.Test RT-PCR pozitiv pentru infecția cu SARS-Cov-2 și un document eliberat de DSP care atestă încetarea perioadei de izolare, în condițiile în care nu a fost internat. Se poate dona la minim 14 zile de la încetarea perioadei de izolare.
sau

4.Test RT-PCR pozitiv pentru infecția cu SARS-Cov-2 efectuat în urmă cu cel puțin 28 de zile, în condițiile în care nu a fost internat sau înscris în evidența DSP. Se poate dona la minim 28 zile de la efectuarea testului.
sau

5. Rezultat pozitiv la o testare serologică (cantitativă) de anticorpi anti-SARS CoV-2 Ig G efectuată voluntar, în cazul persoanelor asimptomatice care nu au fost confirmate printr-un test RT_PCR pozitiv. Se poate dona la minim 14 zile de la efectuarea testului.

Pentru a dona plasmă persoanele vindecate de COVID -19 trebuie să îndeplinească condițiile donării de sânge obișnuite. Amintim cele mai importante:
persoane sănătoase (fără afecțiuni acute sau cronice) care nu fac tratament medicamentos, grupa de vârstă 18-60 ani; fără intervenții chirurgicale, tatuaje, pearcing, acupunctură în ultimele 6 luni; greutate minimă femei-57kg și bărbați 60kg.

Program: Luni -Vineri 7.30-12.00

Informații la telefon: 0258834050

Vă așteptăm la donare!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Rezultate la olimpiadele de limba germană maternă și limba maghiară maternă, clasele V-XII: Lista elevilor calificați la etapa națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rezultate la olimpiadele de limba germană maternă și limba maghiară maternă, clasele V-XII: Lista elevilor calificați la etapa națională Mai mulți elevi din Aiud, Sânmiclăuş și Sebeș s-au calificat la etapele naționale ale olimpiadelor de limba germană maternă și limba maghiară maternă. Etapa județeană a OLIMPIADEI DE LIMBA ȘI LITERATURA GERMANĂ MATERNĂ, clasele V-XII, s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea