Centrul de Transfuzie Sanguină Alba: Donând PLASMĂ, persoanele vindecate de COVID-19 pot contribui la însănătoșirea altor pacienți. Documente necesare și condiții în care se poate dona

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Centrul de Transfuzie Sanguină Alba reamintește cetățenilor importanța donării de plasmă, care poate contribui la însănătoșirea pacienților cu COVID-19, internați la ATI. Pentru a putea dona, persoanele trebuie să prezinte o serie de documente și să îndeplinească condițiile donării de sânge.

Donând plasmă, persoanele vindecate de COVID-19 pot contribui la însănătoșirea pacienților diagnosticați cu această boală, aflați la ATI. Vă menționăm documentele care trebuie prezentate de un potențial donator de plasmă, când vine la donare.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Prin aceste documente se dovedește istoricul de infecție cu SARS-CoV-2.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

1.Bilet de externare/Scrisoare medicală cu diagnosticul COVID-19 (confirmat prin RT-PCR); Se poate dona la minim 14 zile de la confirmarea vindecării (RT-PCR-Negativ)
sau

2.Bilet de externare/Scrisoare medicalaă cu diagnosticul COVID-19 (confirmat prin RT-PCR), cu menționarea perioadei de izolare ulterioară externării. Se poate dona la minim 14 zile de la încetarea perioadei de izolare.
sau

3.Test RT-PCR pozitiv pentru infecția cu SARS-Cov-2 și un document eliberat de DSP care atestă încetarea perioadei de izolare, în condițiile în care nu a fost internat. Se poate dona la minim 14 zile de la încetarea perioadei de izolare.
sau

4.Test RT-PCR pozitiv pentru infecția cu SARS-Cov-2 efectuat în urmă cu cel puțin 28 de zile, în condițiile în care nu a fost internat sau înscris în evidența DSP. Se poate dona la minim 28 zile de la efectuarea testului.
sau

5. Rezultat pozitiv la o testare serologică (cantitativă) de anticorpi anti-SARS CoV-2 Ig G efectuată voluntar, în cazul persoanelor asimptomatice care nu au fost confirmate printr-un test RT_PCR pozitiv. Se poate dona la minim 14 zile de la efectuarea testului.

Pentru a dona plasmă persoanele vindecate de COVID -19 trebuie să îndeplinească condițiile donării de sânge obișnuite. Amintim cele mai importante:
persoane sănătoase (fără afecțiuni acute sau cronice) care nu fac tratament medicamentos, grupa de vârstă 18-60 ani; fără intervenții chirurgicale, tatuaje, pearcing, acupunctură în ultimele 6 luni; greutate minimă femei-57kg și bărbați 60kg.

Program: Luni -Vineri 7.30-12.00

Informații la telefon: 0258834050

Vă așteptăm la donare!

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419