Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

Centrul de Cultură „Augustin Bena Alba” şi-a îmbogăţit oferta educaţională cu lecţii de pian, olărit şi Dansul Fetelor de la Căpâlna

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba şi-a îmbogăţit, de curând,  oferta educaţională în domeniul artelor moderne şi tradiţionale, iar pe lângă celelalte cursuri deja cunoscute a introdus o clasă de pian, a reluat activitatea la clasa de olărit şi a iniţiat un proiect de revitalizare a dansurilor tradiţionale, în special cel al fetelor de la Căpâlna.

Începând din acest an şcolar, la sediul central al instituţiei şi-a deschis porţile clasa de pian, coordonată de prof. Vera Zeleska Petriman, clasă ce se bucură deja o largă popularitate în rândul elevilor, potrivit  Danielei Floroian, directoarea centrului de cultură.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Tot în acest an şcolar, şi-a reluat activitatea clasa de olari de la Sebeşel, clasă formată în parteneriat cu Primăria Săsciori şi cu Asociaţia „Fiii satului Sebeşel. De menţionat că noua clasă este coordonată de Alexandru Teodorescu, formată sub îndrumarea d-nei Lucia Bratu în atelierul de olărit ce a funcţionat la Săsciori până la finele anului 2011.

În ceea ce priveşte revitalizarea dansului tradiţional, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, prin Serviciul Şcoala de Arte şi Meşteşuguri, a iniţiat un proiect ce a vizat înfiinţarea în parteneriat cu Primăria Jidvei şi biblioteca din localitate, a unei clase ce are ca principal obiectiv refacerea grupului de fete şi promovarea celebrului dans al fetelor de la Căpâlna.” Pe tot parcursul anului şcolar fetele vor fi coordonate de Angela Todor, fosta dansatoare în grupul coordonat de coregrafa Sorica Fărcaş, cea care a animat ani la rândul cultura tradiţională din judeţul Alba şi care  o va sprijini şi pe fosta ei eleva în activitatea de la Jidvei”, a spus Daniela Floroian.

Cursul de pian nou introdus face parte din categoria artelor moderne, iar alături de cursurile deja cunoscute precum canto muzică uşoară, canto muzică populară, pictură, design vestimentar sau ambiental, foto-video-arte vizuale moderne, acordeon-orgă, instrumente de suflat, chitară clasică şi folk, şi acesta durează trei ani, costul fiind de 450 de lei pe an. Cursul de olărit de la Sebeşel şi cel de dansuri populare de la Jidvei, alături de celelalte cursuri de meşteşuguri din judeţul Alba (de prelucrare a lemnului şi confecţionat instrumente muzicale tradiţionale la Şugag, Horea, Arieşeni, Vidra şi Avram Iancu, ţesături-iconari de la Cugir, ţesut –  cusut în Câmpeni, Biia,  şi Bucerdea Vinoasă, dansuri populare la Fărău) sunt gratuite.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea