Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Centru Comunitar Multifuncțional la Sebeș în locul fostei băi publice: Investiție de peste 7.5 milioane de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Centru Comunitar Multifuncțional la Sebeș în locul fostei băi publice: Investiție de peste 7.5 milioane de lei

Primăria municipiului Sebeș a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru execuția lucrărilor la obiectivul de investiție „Amenajare Imobil Str. Mihai Viteazu nr. 39, pentru Centru Comunitar Multifuncțional Sebeș”.

Valoarea totală estimată a contractului este de 7.520.677,69 lei, fără TVA.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Concret, fosta baie publică din Sebeș, situată pe strada Mihai Viteazul, va fi transformată în centru comunitar multifuncțional.

Clădirea de pe strada Mihai Viteazul a îndeplinit anterior și funcțiunea de clinică de fizioterapie. Imobilul a fost dezafectat în anul 1990. Clădirea este și în prezent nefolosită, fapt ce a dus la degradarea accelerată a finisajelor, a instalațiilor și a structurii.

Imobilul este format din 3 corpuri alipite. Din cauza stadiului avansat de degradare pe care îl prezintă clădirea, se propun realizarea unor serii de intervenții asupra imobilului, împărțite în etape de demolare, de reconstrucție și de adiție.

Prin modul de abordare a conceptului arhitectural s-a urmărit o strânsă legătură a interiorului cu exteriorul precum și cu zidul cetății istorice. Astfel, sunt prevăzute o clădire S+P+E și o adiție menită să adăpostească spațiile Bibiliotecii Municipale. Adiția se va face prin amplasarea pe traseul de acces dinspre limita sudică a terenului a unui corp de clădire (C4) care să reprezinte atât aparatul de acces în funcțiunile bibliotecii precum și spații expoziționale.

Obiectivul general al proiectului:

Îmbunătățirea calității spațiului public urban prin crearea de noi infrastructuri și servicii, reabilitarea infrastructurii urbane, refuncționalizarea unei clădiri degradate și pregătirea acesteia pentru noi tipuri de activități necesare pentru scăderea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din teritoriul SDL Sebeș.

Obiectivele specifice ale proiectului:

Îmbunătățirea spațiului public urban de la nivelul municipiului Sebeș, prin construirea unui centru multifuncțional pentru comunitatea ZUM, pentru a găzdui diferite activități comunitare, culturale și de agrement.

Creșterea calității vieții și promovarea incluziunii sociale prin diversificarea și multiplicarea serviciilor destinate populației din teritoriile ZUM și SDL.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Rezultate deosebite pentru două eleve din județul Alba: Timar Augusta și Todoran Diana, mențiuni la Olimpiada Națională de Limba Engleză

Bogdan Ilea

Publicat

în

Rezultate deosebite pentru două eleve din județul Alba: Timar Augusta și Todoran Diana, mențiuni la Olimpiada Națională de Limba Engleză Timar Augusta, de la Liceul Teoretic „Petru Maior” din Ocna Mureș și Todoran Diana de la Liceul Teoretic „Sfântul Iosif”, au reușit să obțină mențiuni la Olimpiada Națională de Limba Engleză. Citește și: Bianca-Maria Grosu, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea