Rămâi conectat

Actualitate

Centre de colectare a deșeurilor neridicate de firmele de salubritate, o nouă investiție prin PNRR: Câte centre vor exista in județul Alba

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Centre de colectare a deșeurilor care nu sunt ridicate de firmele de salubritate, o nouă investiție prin PNRR

Ministrul Mediului Tanczos Barna a semnat cu 22 de primari primele contracte de finanțare pentru înființarea unor centre de colectare a deșeurilor mai mari din gospodării, pe care nu le ridică nimeni. Este vorba de mobilier vechi, baterii, deșeuri rezultate din demolări și construcții și cauciucuri.

”Reușim să punem la dispoziția cetățenilor o soluție gratuită de colectare a deșeurilor din gospodării, care nu sunt ridicate de operatorul de salubritate. Cred că toate aceste demersuri duc la îndeplinirea obiectivului de tranziție de la o societate a consumului la o o societate a reciclării. Acest deziderat al nostru nu se poate realiza decât prin implicarea fiecăruia dintre noi”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

În total vor fi 565 de centre de colectare, suma alocată fiind de 590 de milioane de euro.

În județul nostru, vor exista trei astfel de centre, acestea fiind situate în Ocna Mureș, Lupșa și Zlatna.

”Până în 2030 ne propunem să nu mai ducem la centrele de colectare mai mult de 10% din deșeurile urbane”, a mai declarat premierul Ciucă.

sursa: stiri.tv.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie te poate lăsa printr-un apel fără niciun ban în cont: Cum funcționează metoda spoofing

Ziarul Unirea

Publicat

în

O noua escrocherie te poate lăsa printr-un apel fără niciun ban în cont: Cum funcționează metoda spoofing Escrocii au găsit o nouă metodă prin care încearcă să le fure banii din conturi oamenilor neatenți, avertizează Directoratul Național de Securitate Cibernetică. Este vorba de „spoofing” și înseamnă mascarea identității. Citește și: Schimbare importantă la cardurile de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea