Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Celebrul surdomut cerșetor şi hoț terorizează albaiulienii. Polițiștii l-au reținut însă procurorii l-au eliberat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sunt convins că foarte mulți dintre dumneavoastră ați avut ghinionul să vă intersectați de-a lungul anilor, pe străzile și drumurile din Alba, cu celebrul surdomut cerșetor agresiv și hoț, Chirilă  C. (FOTO) din Alba Iulia.

Din cauza comportamentului său, uneori extrem de violent și a furturilor pe care le-a comis în ultima perioadă – unul chiar dintr-o cutie a milei dintr-un cimitir – poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au reuşit, în data de 26 aprilie, probarea activităţii infracţionale a tânărului recidivist de 34 ani, luând măsura reținerii sale pentru o perioadă de 24 de ore, cât le permite legea. Conform procedurilor, polițiștii s-au prezentat la procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia cu propunere de arestare preventiva pe o perioada de 29 zile, propunere care nu a fost însă însuşită de către procuror care a dispus cercetarea suspectului în stare de libertate.

Multă lume, care nu a avut contact direct cu acest personaj, îl consideră o curiozitate și nu un pericol social, el fiind văzut adesea în rolul de „autoturism”, cu plăcuțe de înmatriculare montate față – spate, circulând periculos pe drumurile din oraș și din jurul municipiului reședință de județ.

Foarte multe persoane însă, în special femei, au fost, nu odată, victimele cerșetorului, simțind pe propria piele “școala” făcută de surdomut la Penitenciarul Aiud. A fost închis atunci pentru că a agresat și suspus la perversiuni un bătrân. Povestea acelei infracțiuni este halicinantă, însă nu voi intra în detalii nefăcând obiectul acestui articol.

Potrivit IPJ Alba, “în sarcina acestuia s-a reţinut faptul că în data de 8 ianuarie 2013, aflându-se în incinta unei staţii de alimentare cu carburanţi din municipiul Alba Iulia a avut un comportament care a provocat indignarea celor prezenţi, făcând gesturi ameninţătoare la adresa angajaţilor societăţii şi rupând mai multe pliante publicitare.   De asemenea, în data de 06 martie2013, aflându-se într-un local public din Alba Iulia,   a ameninţat că se va tăia cu o lamă ce o are asupra sa.

În data de 17 aprilie, suspectul  a sustras suma de aproximativ 200 lei din cutia milei aflată în capela unui cimitir din municipiul reşedinţă de judeţ, iar în perioada 2010 – 2013 a cerşit în mod regulat în diverse localuri de pe raza localităţii.

Faţă de suspect se efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunilor de “ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si liniştii publice”, faptă prevăzută de articolul   321 aliniatul 1 din Cod penal,  „distrugere” , prevăzută  de articolul  217 aliniatul 1 din Cod penal ,  “furt calificat”, prevăzut de articolul  208 aliniatul  1, 209 aliniatul 1 litera e din Cod penal  şi  “cerşetorie” , faptă prevăzută de articolul  326 din Codul penal.”

Problema se pune în felul următor. Cum îi protejează autoritățile – poliție, procuratură, jandarmi, poliție locală – pe cetățeni de acest, pe de-o parte năpăstuit al soartei, iar pe de altă parte infractor recidivist, care reprezintă din punctul meu de vedere o “bombă cu ceas”. Cine și cum va răspunde când acest personaj va face următoarea victimă?

Aștept sugestiile dumneavoastră la secțiuniea comentarii de mai jos! Cele mai inspirate dintre acestea le voi transmite mai departe IPJ Alba, Poliției Locale Alba Iulia și Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

autor Bogdan Presecan


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Mesaje de PAȘTELE CATOLIC 2024. Urări, felicitări și SMS-uri pe care le poţi trimite celor dragi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesaje de PASTE 2024. Urari de Paste, felicitari de Paste și SMS-uri de Sfintele Paști Catolic, Reformat, Protestant Știm că este o perioadă grea pentru toți, fiindcă nu putem să fim alături de cei dragi în aceste momente de sărbătoare, dar putem să-i bucurăm cu un mesaj, prin care să le transmitem toate gândurile bune, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea