Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

Cele mai populate destinații din Cetatea Alba Carolina – FOTO

Dragoş Suciu

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Cetatea Alba Carolina, una dintre cele șapte minuni ale României, are, pe lângă bine cunoscutele-i obiective și atracții turistice și destinații des populate care au ca și scop relaxarea, distracția și buna petrecere a timpului liber.

Cu siguranță cea mai populată destinație din Cetatea Alba Carolina este Piața Cetății, locul în care sunt organizate cele mai multe concerte, festivaluri, sau alte manifestări sociale ori culturale, care necesită amplasarea unei scene. Concertul vedetei pop-rock Bonnie Tyler, organizat în luna iunie a acestui an, cu ocazia ”Sărbătorii Muzicii” a fost probabil evenimentul care a adunat cel mai numeros public, peste 10.000 de persoane, dar nici cu Alba Fest 2014 – Moga & Firends nu ne-a fost rușine. Piața Cetății este probabil locul cel mai potrivit pentru astfel de evenimente.

[nggallery id=2118]

Datorită amplasamentului, dar și a paletei largi de servicii pe care le oferă baza sportivă – Winner’s Club Ţălnar este o altă destinație des populată de persoanele dornice de sport și relaxare. Terenurile de tenis, fotbal, volei, sala de fitness, masa de ping-pong, barul și piscina exterioară aduc zilnic zeci sau sute de persoane în inima Cetății.

[nggallery id=2119]

Obeliscul lui Horea, Cloșca și Crișan din Alba Iulia care este situat pe strada Mihai Viteazul, în fața Porții a III-a a Cetății Alba Carolina este o altă destinație unde, persoane de toate vârstele se strâng pentru relaxare și pentru a împărtăși impresii, sau chiar sentimente. Locul este des populat și datorită faptului că oferă o priveliște minunată, orașul de Jos putând fi bine observat. Obeliscul a fost ridicat în 1937, cu contribuția populației, fiind închinat memoriei conducătorilor răscoalei de la 1784-1785, conduse de Horea, Cloșca și Crișan.

[nggallery id=2120]

Cetatea Alba Carolina18PUB 13, este un restaurant medieval autentic, cu o arhitectura deosebită, situat la apropiere de Poarta a III-a, care se poate lăuda că i-au trecut pragul o mulțime de turiști, oficialități și vedete.

Situate în apropiere, terasa Mira Summer și localul Habitat Galerie Foaier sunt două destinații des populate mai cu seamă în serile de vară. Cu muzica dată la maxim, terasa Mira strânge în weekenduri sute de petrecăreți, dornici de karaoke, muzică retro sau de o bere rece. Muzica house, Djay locali și cheful de distracție aduc albaiulienii la ”Habitat”, în fiecare seară de vineri sau sâmbătă.

[nggallery id=2121]

NOTĂ: În acest material nu vorbim despre atracțiile turistice și obiectivele istorice din Cetate: Sala Unirii, Catedrala Ortodoxă şi Catedrala Romano Catolică, Muzeul Naţional al Unirii, Biblioteca Batthyaneum, Palatul Apor, Traseul Celor Trei Fortificaţii, Şanţurile Cetăţii, ruinele din Piaţa Cetăţi, Palatul Princiar sau Porţile Cetăţii, care cu siguranță prezintă interes atât pentru albaiulieni cât și pentru turiști, ci am prezentat alte destinații care au obiectiv petrecerea timpului liber, unele cu scop patrimonial.

Alte destinații des populate din Cetatea Alba Carolina pot fi amintite și de cititorii ziarului Unirea.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO: Elevii Școlii de Folk de la Palatul Copiilor, din Alba Iulia, rezultate excelente la concursul „Sunetul Muzicii” din Sibiu: Ce locuri au obținut

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Elevii Școlii de Folk de la Palatul Copiilor, din Alba Iulia, rezultate excelente la concursul „Sunetul Muzicii” din Sibiu: Ce locuri au obținut La Sibiu, în data de 17 mai, a avut loc concursul „Sunetul Muzicii”, la care elevii Școlii de Folk de la Palatul Copiilor din Alba Iulia au reușit să obțină rezultate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea