Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Cele mai bune vinuri din România medaliate cu aur la Concursul de vinuri Strugurele de Aur, ediția a IX-a. Vezi rezultatele!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cea de a IX-a ediție a Concursului de vinuri Strugurele de Aur, desfășurat la Alba Iulia în periaoda 7-8 septembrie – în avanpremiera Festivalului Național de Folclor Strugurele de Aur și înaintea celui mai important eveniment din calendarul viticol, culesul viilor, și-a desemnat câștigătorii.

Gala vinurilor. Alba 2013 (17)

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Despre modul în care s-a desfășurat acest important concurs național de vinuri au vorbit în cadrul unei conferințe de presă susținute miercuri, 9 septembrie, la Hotel Cetate din Alba Iulia, președintele Asociației Degustătorilor Autorizați din România (ADAR), Dan Boboc, Diana Pavelescu, secretar general al (ADAR) și președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel.

 

concurs vinuri Strugurele de Aur03Un aspect important cu privire la ediția din acest an a concursului este sistemul de evaluare. Este o premieră pentru România, metoda de evaluare a fiecărui sortiment înscris în concurs fiind făcută anul acesta electronic. Fiecare membru al juriului are softul încărcat pe tabletă și fiecare degustător vede vinul își alege modalitatea de notare după care intră într-un server – toate datele fiind secrete (…) Pentru promovarea vinurilor acest concurs este benefic, pentru producători în mod.

 

Concursul a fost împărţit pe două secţiuni: vinuri liniştite şi vinuri efervescente, vinurile liniştite fiind împărţite în vinuri albe, rose, roşii, precum şi în funcţie de conţinutul de zahăr: seci, demiseci, demidulci, dulci.

 

Probele au fost secretizate şi codificate cu 2 zile înainte de începerea concursului, iar sistemul de notare va fi va fi cel practicat de Organizaţia Internaţională a Vinului cu puncte de la 0 la 100, numărul medaliilor neputând să depăşească 40% din numărul de probe înscrise.

 

Din cei 30 de producători din toate zonele țării, un număr de 27 au luat premii. Din cele 172 de probe înscrise în concurs, 117 au fost medaliate, 41 dintre acestea cu medalii de aur.

Opt vinuri medaliate cu aur provin de la producătorul JIDVEI din județul Alba. 6 medalii de aur au mers către sortimentele de vin roșu, 5 către roseuri, iar restul de 30 către vinurile albe.

 

Alți doi producători din Alba, respectiv din zona Târnavelor, au obținut medalii pentru vinurile pe care le produc. Este vorba despre Domeniile Boeru și Statiunea de Cercetari Blaj.

 

Potrivit lui Dan Boboc, președintele Asociației Degustătorilor Autorizați din România (ADAR), în România dar și la nivel mondial este în creștere consumul de vin rose. “Rose-ul face spectacol!”, a spus acesta referindu-se la calitatea acestor sortimente.

Romanii pref vinul romanesc, potrivit lui Boboc, nu mai puțin de 90 % din vinul vândut în țara noastră fiind producție autohtonă. În medie, un român consumă 24 de litri de vin annual.

 

Concursul a fost organizat de Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România, Organizaţia Naţională Interprofesională a Vitivinicola, membră a Federației Naționale PRO AGRO şi Consiliul Judeţean Alba prin Asociaţia Tara Vinului.

B.P.

Vezi AICI LISTA cu VINURILE medaliate la Concursul de vinuri Strugurele de Aur, editia 2015

 

Vezi AICI REZULTATELE pe producători – Concursul de vinuri Strugurele de Aur, editia 2015


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Ofertă săracă pentru locuitorii municipiilor și orașelor din județul Alba, la algerile locale din anul 2024. Comparativ cu anul 2020, sunt mai puțini candidați pentru funcția de primar, întrucât sunt mai puține partide, unele dintre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea