Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Cei care dețin, închiriază sau administrează proprietăți în care se desfășoară consumul sau vânzarea de droguri, riscă închisoarea. Proiect al PSD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cei care dețin, închiriază sau administrează proprietăți în care se desfășoară consumul sau vânzarea de droguri, riscă închisoarea. Proiect al PSD

Un proiect legislativ a fost inițiat de către Partidul Social Democrat, potrivit căruia chiriașii, proprietarii sau administratorii imobilelor unde se consumă sau se vând droguri să fie, de asemenea, pedepsiți cu închisoarea.

Partidul Social Democrat (PSD) dorește să facă toate demersurile necesare în ceea ce privește lupta împotriva consumului de droguri. În acest sens, social-democrații au lansat un proiect care propune sancțiuni cu închisoarea pentru cei care dețin, închiriază sau administrează proprietăți în care se desfășoară consumul de droguri.

„PSD a depus un proiect legislativ în scopul prevenirii şi combaterii ferme a traficului şi consumului de droguri, astfel încât evenimente dramatice, precum accidentul de la 2 Mai, să nu se mai întâmple. Potrivit propunerii de act normativ, şoferilor depistaţi ca fiind sub influenţa drogurilor sau alcoolului le va fi interzis dreptul de a mai conduce vehicule pentru o perioadă de până la zece ani, iar pedeapsa cu închisoarea nu va mai putea fi amânată, indiferent de motive, fiind eliminată suspendarea privării de libertate”, a transmis deputata Elena Stoica.

Amintim că ultima prevedere deja a fost introdusă prin legea Anastasia. Mai mult de atât, deputata a explicat că pachetul legislativ propus de PSD include și majorarea sancțiunilor pentru mai multe tipuri de infacțiuni care sunt legate de consumul de și tarficul de droguri.

„Demersul legislativ al PSD mai prevede majorarea pedepselor referitoare la finanţarea faptelor care sunt în legătură cu traficul şi consumul de substanţe psihoactive, acestea, alături de mijloacele de producere a lor, banii, valorile sau orice alte bunuri dobândite prin valorificare, urmând să fie confiscate. Un alt element de noutate prevăzut de această iniţiativă legislativă este considerarea folosirii minorilor în derularea de operaţiuni cu substanţe psihoactive ca fiind circumstanţă agravantă(…) Consumul de droguri va fi descurajat şi prin sancţionarea cu închisoare a proprietarilor, chiriaşilor sau administratorilor de imobile în care se consumă droguri”, a explicat social-democrata.

Se menționează că cele două proiecte legislative aflate în dezbatere la Senat au ca scop intensificarea sancțiunilor pentru șoferii care provoacă accidente mortale sub influența alcoolului sau a drogurilor.

Aceste propuneri vizează suspendarea definitivă a permisului de conducere și aplicarea de pedepse cu închisoarea de până la 10 ani. Mai precis, se intenționează să se priveze șoferii de „dreptul de a conduce pe termen nelimitat”. De asemenea, proiectele de lege se concentrează asupra cazurilor în care șoferii, aflați sub influența alcoolului sau drogurilor, provoacă decesul unei alte persoane.

În astfel de situații, aceștia ar putea fi condamnați la pedepse cuprinse între trei și 10 ani de închisoare. Este important de remarcat că aceste propuneri au apărut în contextul în care s-au înregistrat mai multe accidente de circulație cauzate de șoferi sub influența substanțelor interzise sau a alcoolului.

Inițiatorii susțin că statisticile demonstrează că „România se confruntă cu o cifră alarmantă de accidente rutiere”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Plata pensiilor pentru luna mai devansată. Pensiile se plătesc înainte de Paște

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pensii 2024 | Plata pensiilor pentru luna mai devansată. Pensiile se plătesc înainte de Paște Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, anunță faptul că pensiile vor fi plătite înaintea sărbătorilor pascale. În acest sens, Casa Națională de Pensii urmează să vireze, până pe 30 aprilie, fondurile către Poșta Română și către băncile comerciale. De asemenea, Guvernul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea