Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Cea mai săracă Primărie din Alba ȚEPUITĂ cu PESTE 50.000 de lei. Făptașul a fost condamnat la închisoare cu executare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Cea mai săracă Primărie din Alba ȚEPUITĂ cu PESTE 50.000 de lei. Făptașul a fost condamnat la închisoare cu executare

Un bărbat de 58 de ani, din municipiul Sebeș, a fost condamnat la închisoare cu executare pentru înșelăciune, Primăria comunei Ceru Băcăinți, din județul Alba fiind „victima”, una din cele mai sărace din România.

Din rechizitoriul întocmit de procurorii de pe lângă Parchetul Judecătoriei Alba Iulia, rezultă că în anul 2013 firma administrată de Darmin H. a fost contractată de Primăria comunei Ceru Băcăinţi, pentru a reabilita instalaţia de căldură a şcolii din comună. În contractul întocmit între patronul firmei şi primărie, dar şi în situaţia de lucrări din data de 13 aprilie 2013, era specificat că firma a montat 3 pompe noi. În realitate, situaţia era alta.

Astfel, în perioada octombrie – noiembrie 2012, firma a montat două pompe care făceau parte din vechea instalaţie de încălzire a şcolii şi o pompă nouă de o calitate net inferioară faţă de cele specificate în contract şi în situaţia de lucrări. În urma infracţiunii de înşelăciune, prejudiciul calculat în detrimentul comunei este 53.289 lei.

Administraţia din comuna Ceru Băcăinţi, unde locuiesc doar 250 de locuitori, este una dintre cele mai sărace din ţară, banii pentru salarii ajungând de obicei doar pentru şase luni pe an. Şcoala generală a fost desfiinţată începând cu anul şcolar 2018-2019, elevii din comună fiind arondaţi la unitatea şcolară din Blandiana.

Bărbatul (Gheorghe H.) este recidivist, acesta mai fiind condamnat în 2015 la 12 luni de închisoare cu executare. Pe data de 11 februarie 2022, bărbatul a fost condamnat la de 1 an 6 luni şi 20 zile închisoare în regim de detenţie şi 4.500 lei amendă penală. Hotărârea Judecătoriei Alba Iulia poate fi contestată la Curtea de Apel.

”Instanţa are în vedere că acesta nu a recunoscut săvârşirea infracţiunii nici în cursul urmăririi penale şi nici în cursul judecăţii, ceea ce a condus la tergiversarea cauzei. Mai mult, deşi s-au acordat mai multe termene de judecată, după dispunerea reluării cercetării judecătoreşti, pentru prezentarea inculpatului în vederea exprimării poziţiei sale procesuale, acesta nu a dat curs citaţiilor primite.

Cu privire la antecedenţa penală a inculpatului, din fişa de cazier judiciar al acestuia rezultă că inculpatul nu se află la primul conflict cu legea penală, infracţiunea care face obiectul cauzei fiind în concurs real cu alte infracţiuni, pentru care a fost condamnat inclusiv la pedeapsa închisorii cu executare efectivă, după ce iniţial a beneficiat de clemenţa organelor judiciare. Prin urmare, instanţa observă o perseverenţă infracţională a inculpatului în comiterea de fapte antisociale”, se precizează în hotărârea instanţei.

De asemenea, societatea cu care a fost închiat contractul a fost condamnată la amendă penală în valoare de 10.000 de lei. Instanţa a mai dispus ca Primăria Ceru Băcăinţi să fie despăgubită cu suma de circa 66.000 de lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO: Ce spune îngrijitoarea de la grădinița din Cugir agresată de mămică nervoasă. „Din senin m-a lovit cu pumnul în față, fără să mă aștept”

Bogdan Ilea

Publicat

în

Ce spune îngrijitoarea de la grădinița din Cugir agresată de mămică nervoasă. „Din senin m-a lovit cu pumnul în față, fără să mă aștept” În data de 17 aprilie, o îngrijitoare de la grădinița „Piticot” din Cugir ar fi fost agresată, mai exact lovită cu pumnul în față, de către o mămică nervoasă, așa cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea