Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Cea mai GEROASĂ noapte din acest an: Unde s-au înregistrat MINUS 31 de grade în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cea mai GEROASĂ noapte din acest an: Unde s-au înregistrat MINUS 31 de grade în România

Noaptea de miercuri spre joi a fost cea mai geroasă din anul acesta, anunță Administrația Națională de Meteorologie, temperaturile coborând sub minus 20 de grade în multe zone din țară.

Minus 31 de grade Celsius au fost înregistrate în noaptea de miercuri spre joi la staţia meteo din Întorsura Buzăului, cea mai scăzută temperatură din actualul sezon hibernal.

În Alba, în mai multe localități din Munții Apuseni s-au înregistrat temperaturi de până la -21 grade, în jurul orei 5.00 dimineața.

Potrivit meteorologului de serviciu minima a fost înregistrată între orele 6,30-7 dimineaţa, iar ulterior temperatura a crescut uşor.

Prognoza meteo indică faptul că gerul va mai persista câteva zile în zona Întorsurii Buzăului, unul dintre polii frigului din România, supranumită şi „Mica Siberie” din cauza temperaturilor extrem de scăzute ce se înregistrează aici în fiecare an.

Spre exemplu, pe 8 ianuarie 2015 la Întorsura Buzăului au fost minus 34,6 grade Celsius, iar pe 10 ianuarie 2017, minus 32 de grade Celsius.

Oficial, cea mai scăzută temperatură înregistrată în ultima jumătate de secol în judeţul Covasna a fost de minus 35,8 grade Celsius în 8 februarie 2005, la Întorsura Buzăului, record care nu a mai fost atins din anul 1939.

Vremea se menține deosebit de rece, cu ger persistent, până sâmbătă, 11 februarie, pe raza a 13 judeţe. Conform prognozei de specialitate, în cea mai mare parte a Transilvaniei, Maramureşului şi Moldovei, vremea va fi deosebit de rece, mai ales noaptea şi dimineaţa va fi ger, iar temperaturile minime se vor situa în general între -25 şi -18 grade.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu rafale pe parcursul zilei doar pe litoral şi în sudul Banatului. Ceața își va face simțită prezența.

În Capitală, vremea va fi rece, geroasă dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Maxima va fi de 2 grade, iar minima va fi între -11…-7 grade.

În zonele montane, va fi la fel de ger, mai ales dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil spre senin, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu rafale pe crestele Carpaţilor Meridionali şi Orientali. Ceața își va face simțită prezența.

În weekend se încălzește

Meteorologii au mai anunțat că vremea se va schimba radical din 11 februarie, prognozele meteorologilor indicând o încălzire pronunțată. Vor fi nopți foarte reci, dar pe parcursul zilei temperaturile vor crește.

Sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea