Rămâi conectat

Actualitate

Ce VIRUȘI dau simptome asemănătoare cu cele COVID-19: Perioada lor de circulație s-a schimbat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ce VIRUȘI dau simptome asemănătoare cu cele COVID-19: Perioada lor de circulație s-a schimbat

Perioada de circulație e unor virusuri cu simptome asemănătoare cu ale COVID-19 a fost schimbată din cazua măsurilor sanitare pentru combaterea răspânirii virusului SARS-CoV-2.

Medicii avertizează că numeroşi copii ajung la spital cu enterocolită sau cu virus sinciţial. respirator

A crescut numărul de enterocolite, bronșite și bronșiolite

”Anul trecut abia aveam 80 de prezentări pe zi, acum avem până în 200 de prezentări pe zi la camera de gardă”, spune medicul Victor Daniel Miron, de la Institutul de Ocrotire a Mamei şi Copilului “Dr. Alfred Rusescu”

Medicul spune că e vorba de un fenomen ciudat: perioada de circulaţie a unor virusuri s-a modificat, Drept urmare, virusurile care dau enterocolite la copii sau virusul sinciţial respirator, care dă bronşiolită şi bronşită şi care afectează în mod deosebit copiii cu vârsta sub un an, circulă în această perioadă.

“Perioada aceasta de vară a fost un pic surprinzătoare, a venit aşa după o perioadă de pandemie şi de prezentări puţine şi deodată au apărut foarte multe prezentări.

Anul trecut, în 2020, în plină pandemie, în această perioadă abia aveam 80 de prezentări pe zi, în medie, acum am ajuns să avem 150 până în 200 de prezentări pe zi la camera de gardă.

În această perioadă de vară, dintr-un număr mare de prezentări, aproape jumătate erau reprezentate de pacienţi cu enterocolită, undeva la vreo 30% cu afecţiuni respiratorii şi 20% patologie diversă.

Foarte multe cazuri de enterocolită, mulţi dintre copii veneau împreună cu familia din vacanţe, din concedii, şi prezentau vărsături în primul rând, principala manifestare a acestor enterocolite, febră, scaune diareice.

Medicul spune că măsurile epidemiologice care se iau (purtarea măștilor, igiena mâinilor) au schimbat și epidemiologia altor virusuri, care circulă acum în perioade neobișnuite.

Cât de periculoase sunt aceste virusuri?

VSR-ul,( virusul sinciţial respirator) nu ar trebui să dea afecţiuni respiratorii în lunile de vară. Dar cu toate acestea, există foarte multe cazuri de infecţie VSR în această perioadă.

Există, însă, inclusiv virusuri care dau enterocolită. Nici ele nu ar trebui să circule în această perioadă a anului, dar cu toate acestea incidenţa este din ce în ce mai mare.

Mulţi dintre copiii cu enterocolită ajung la camera de gardă deshidrataţi după ce omită în mod repetat sau au mai multe scaune diareice. Situația se îmbunătățește rapid după ce copilului i se administrează medicamente antivomitive şi perfuzii pentru rehidratare.

După acest tratament, enterocolita nu dispare imediat. Alimentaţia copilului trebuie reluată cu grijă. Copilul trebuie să mănânce des, dar cantităţi mici, astfel încât să nu i se suprasolicite sistemul digestiv, a explicat Dr. Victor Daniel Miron, de la Institutul de Ocrotire a Mamei şi Copilului Dr. Alfred Rusescu din Bucureşti, notează news.ro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Atenționare meteo de vreme rea: Ninsori și vânt în mai multe zone din țară, până joi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Atenționare meteo de vreme rea: Ninsori și vânt în mai multe zone din țară, până joi Meteorologii ANM au emis o atenționare de vreme rea, valabilă în mai  multe regiuni ale țării, până joi, 21 martie.  Citește și: Cum va fi VREMEA până în 15 aprilie 2024: Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea