Rămâi conectat

Actualitate

Ce țară din UE ar putea legaliza căutarea alimentelor în tomberoane: Ce motiv stă în spatele deciziei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ce țară din UE ar putea legaliza căutarea alimentelor în tomberoane: Ce motiv stă în spatele deciziei

În Germania răscolirea gunoaielor în căutare de produse sau alimente ar putea deveni perfect legală, ca parte a luptei împotriva risipei.

A strânge alimente dintr-un coș de gunoi este cu siguranță un act de disperare extremă, dar în multe țări este de fapt o infracțiune. Germania dorește acum să o legalizeze și o face ca parte a luptei împotriva risipei alimentare.

În fiecare an, în Germania sunt irosite 11 milioane de tone de alimente, iar ministrul german al Agriculturii, Green Cem Özdemir, a decis să legalizeze practica cătării în gunoi, adică recuperarea alimentelor încă comestibile din pubele, chiar și în afara supermarketurilor, informează Europa Today.

În prezent, în țară, cei care preiau alimente din containerele de gunoi pot fi găsiți vinovați de încălcare a proprietății private și delapidare. Cu toate acestea, deoarece aceasta este o infracțiune minoră, urmăririle penale se bazează adesea doar pe plângeri individuale, iar unele magazine tolerează această practică.

Dar, potrivit ministrului Özdemir, această practică nu ar trebui incriminată în niciun fel. ”Oricine dorește să salveze alimente comestibile din containerele de deșeuri nu ar trebui să fie urmărit penal pentru asta”, a spus el. ”Cred că toți am dori ca forțele de ordine și instanțele să se concentreze asupra criminalilor adevărați”, a adăugat el.

Politicianul susține că dezincriminarea căutării în gunoi ar putea ajuta la reducerea celor 11 milioane de tone de alimente care sunt risipite în fiecare an în țară. ”Nu există o soluție unică pentru a rezolva risipa de alimente dintr-o singură lovitură”, a spus el, ”dar trebuie să ne uităm pragmatic de unde putem începe”.

Nu este încă clar dacă planul ministrului va câștiga sprijinul partenerilor de coaliție, întrucât nu a făcut parte din acordul guvernamental. Totuși, potrivit ministrului, acest aspect trebuie abordat cu prioritate, în loc să susțină creșterea producției agricole în Germania și în UE în detrimentul măsurilor de mediu.

Scopul principal este de a reduce la jumătate risipa alimentară ”în fiecare sector al lanțului alimentar” până în 2030. Dezincriminarea căutării în gunoi poate fi un pas către atingerea acestui obiectiv.

Sursa: dcbusiness.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea