Ce spune felul în care scrii despre tine și despre personalitatea ta
Scrisul devine o extensie şi o oglindire sinceră a personalităţii tale, cu bune şi rele, deoarece creierul este cel care îţi ghidează mâna, iar mişcările pe care le faci pot fi inconștiente.
Iată câteva reguli de interpretare de care să ţii cont când îţi analizezi scrisul:
Presiunea cu care o persoană apasă pe hârtie atunci când scrie dezvăluie forţa interioară de care aceasta dispune şi modul în care ia decizii în diverse situaţii. Cei care scriu apăsat sunt hotărâţi şi iau decizii pe care le menţin.
Persoanele care ating delicat foaia cu vârful pixului sau creionului se hotărăsc mai greu şi adesea se răzgândesc în privinţa deciziilor luate.
De asemenea, presiunea mai indică nivelul de energie şi determinarea. Cu cât scrisul este mai ferm şi apăsat, cu atât persoana în cauză dispune de mai multă energie fizică, dar şi intelectuală.
Înclinaţia scrisului
Înclinaţia indică răspunsul emoţional al celui care scrie faţă de factorii externi. O înclinare spre dreapta (/////) indică faptul că persoana în cauză răspunde puternic la situaţiile emoţionale. Sunt persoane calde şi afectuoase, care „gândesc” cu inima.
Cei care au un scris vertical (|||||) încearcă să îşi menţină întotdeauna sentimentele sub control. Pentru ei raţiunea este mai importantă decât emoţiile.
Persoanele care au un scris inclinat spre stânga (\\\\\) nu îşi exprimă întotdeauna sentimentele şi emoţiile şi sunt catalogate adesea drept persoane reci şi indiferente.
Spaţierea
Distanţa dintre litere şi cuvinte poate arăta modul în care o persoană relaţionează şi se situează faţă de exterior. Cu cât distanţa dintre litere este mai mare, cu atât persoana în cauză are o minte mai „deschisă” şi acceptă cu uşurinţă idei noi.
Cu cât spaţiul este mai mic, cu atât o persoană este mai conservatoare şi rigidă.
Dimensiunea
Dimensiunea literelor indică relaţia dintre logică şi sentimente. Literele voluminoase indică o persoană încrezătoare în forţele proprii. Literele de dimensiuni exagerate arată nevoia de fi în centrul atenţiei.
Persoanele care au un scris mic sunt introvertite, dar au o capacitate de concentrare destul de ridicată şi abilitatea de a se concentra asupra detaliilor.
Linia de bază
Linia de bază este linia imaginară pe care se așază partea de jos a literelor. Forma acesteia indică stabilitatea emoţională a unei persoane.
O persoana care are o linie de bază perfect dreaptă este tensionată şi excesiv de disciplinată. O linie de bază extrem de neregulată indică fluctuaţii emoţionale puternice.
Linia de bază ascendentă denotă optimism, iar cea descendentă pesimism, oboseală sau depresie.
Sursa Eva.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918 În dupa-amiaza de 23 noiembrie, în iarna anului 1918, pe Câmpia Libertăţii de la Blaj, un aparat de zbor pilotat de un erou trecut apoi în uitare şi […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 6 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii