Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Ce spune felul în care scrii despre tine și despre personalitatea ta

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Scrisul devine o extensie şi o oglindire sinceră a personalităţii tale, cu bune şi rele, deoarece creierul este cel care îţi ghidează mâna, iar mişcările pe care le faci pot fi inconștiente. 

Iată câteva reguli de interpretare de care să ţii cont când îţi analizezi scrisul:

Felul in care scriiPresiunea

Presiunea cu care o persoană apasă pe hârtie atunci când scrie dezvăluie forţa interioară de care aceasta dispune şi modul în care ia decizii în diverse situaţii. Cei care scriu apăsat sunt hotărâţi şi iau decizii pe care le menţin.

Persoanele care ating delicat foaia cu vârful pixului sau creionului se hotărăsc mai greu şi adesea se răzgândesc în privinţa deciziilor luate.

De asemenea, presiunea mai indică nivelul de energie şi determinarea. Cu cât scrisul este mai ferm şi apăsat, cu atât persoana în cauză dispune de mai multă energie fizică, dar şi intelectuală.

Înclinaţia scrisului

Înclinaţia indică răspunsul emoţional al celui care scrie faţă de factorii externi. O înclinare spre dreapta (/////) indică faptul că persoana în cauză răspunde puternic la situaţiile emoţionale. Sunt persoane calde şi afectuoase, care „gândesc” cu inima.

Cei care au un scris vertical (|||||) încearcă să îşi menţină întotdeauna sentimentele sub control. Pentru ei raţiunea este mai importantă decât emoţiile.

Persoanele care au un scris inclinat spre stânga (\\\\\) nu îşi exprimă întotdeauna sentimentele şi emoţiile şi sunt catalogate adesea drept persoane reci şi indiferente.

Spaţierea

Distanţa dintre litere şi cuvinte poate arăta modul în care o persoană relaţionează şi se situează faţă de exterior. Cu cât distanţa dintre litere este mai mare, cu atât persoana în cauză are o minte mai „deschisă” şi acceptă cu uşurinţă idei noi.

Cu cât spaţiul este mai mic, cu atât o persoană este mai conservatoare şi rigidă.

Dimensiunea

Dimensiunea literelor indică relaţia dintre logică şi sentimente. Literele voluminoase indică o persoană încrezătoare în forţele proprii. Literele de dimensiuni exagerate arată nevoia de fi în centrul atenţiei.

Persoanele care au un scris mic sunt introvertite, dar au o capacitate de concentrare destul de ridicată şi abilitatea de a se concentra asupra detaliilor.

Linia de bază

Linia de bază este linia imaginară pe care se așază partea de jos a literelor. Forma acesteia indică stabilitatea emoţională a unei persoane.

O persoana care are o linie de bază perfect dreaptă este tensionată şi excesiv de disciplinată. O linie de bază extrem de neregulată indică fluctuaţii emoţionale puternice.

Linia de bază ascendentă denotă optimism, iar cea descendentă pesimism, oboseală sau depresie.

Sursa Eva.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale

Bogdan Ilea

Publicat

în

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale În fiecare an, la 26 aprilie este marcată Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale. În 2000, statele membre ale Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale (WIPO) au desemnat ziua de 26 aprilie, dată la care, în 1970, a intrat în vigoare convenţia de înfiinţare a WIPO, ca zi dedicată recunoaşterii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea