Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ce și cine mai fură în Alba? Laptop-uri, telefoane mobile, cazan de țuică sau bani recuperate de polițiști într-o singură zi

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vă prezentăm mai jos 4 cazuri de furt pe care polițiștii au reușit să le rezolve într-o singură zi, identificând suspecții de comiterea infracțiunilor și recuperând în mare parte prejudiciile lăsate de aceștia victimelor.

În data de 16 august 2012, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Cîmpeni au reușit identificarea principalului suspect de furt comis în 14.08.2012,  în dauna lui D.N. de 40 de ani, din comuna Gârda de Sus, județul Alba, în timp ce acesta se afla în incinta unei societăți comerciale.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au constat faptul că C.C, o femeie de 25 de ani, din comuna Bistra, Județul Alba, angajată a societății comerciale unde se afla partea vătămată, a profitat de neatenția acestuia și i-a sustras un Laptop în valoare de 500 Euro.

Prejudiciul a fost recuperat și predat părții vătămate, iar față de C.C. polițiștii continuă cercetările pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.

Tot, în data de 16 august 2012, polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Sebeș au identificat principalii suspecți de furt, comis în data de 22.06.2012, din comuna Cîlnic, județul Alba.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au constat faptul că suspecții sunt trei persoane din aceeași localitate, respectiv comuna Cîlnic, județul Alba: J.D. de 27 ani, C.G.L. de 32 de ani și B.M. de 23 de ani, care au pătruns prin efracție în incinta imobilului părții vătămate, B.A. de 67 de ani, de unde au sustras un cazan din cupru de 60 de litri, pe care apoi l-au transportat la locuința unuia dintre suspecți.

Prejudiciul a fost recuperat și predat părții vătămate, iar față de cei trei suspecți polițiștii continuă cercetările pentru comiterea infracțiunii de furt calificat precum și pentru documentarea întregii activități infracționale.

 

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Cugir au identificat principalul suspect de furt, comis în noaptea de 12 spre 13 august a.c. de la o societate comercială din Cugir, județul Alba.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii de investigații criminale au constat faptul că P.S.I. de 34 de ani din orașul Cugir, a pătruns prin efracție în incinta societății comerciale, de unde a sustras suma de 300 lei și 80 de pachete de țigări.

Prejudiciul reclamat în valoare de 1100 lei, a fost recuperat în proporție de 55% și predat părții vătămate.

P.S.I. a fost reținut pe bază de ordonanță și depus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Alba pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în data de 17.08.2012 să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecatoria Alba Iulia, cu propunere de punere în mișcare a acțiunii penale și arestare preventivă.

În continuare se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infractiunii de furt calificat, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale.

Joi, poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Unirea i-au identificat pe principalii suspecţi de comiterea unei infracţiuni de furt în legătură cu care poliţiştii au fost sesizaţi în cursul aceleiaşi zile.

În urma cercetărilor efectuate a rezultat că în data de 16.08.2012, în jurul orelor 13,30, D.R.C., de 19 ani, din municipiul Aiud, cunoscut cu antecedente penale pentru comiterea unor infracţiuni de furt, împreună cu un minor de 13 ani, din Aiud, profitând de faptul că uşa de acces era neasigurată, au pătruns în locuinţa unui bărbat din comuna Unirea, de unde au sustras două telefoane mobile.

Prejudiciul a fost recuperat şi restituit păgubitului iar faţă de D.R.C. a fost luată măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, 17.08.2012, să fie prezentat Parchetului de pe Lângă Judecătoria Aiud cu propunerea de sesizare a instanţei de judecată si arestarea preventivă sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

 foto arhiva


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Avertismentul experților despre noua înșelătorie telefonică din România: Ce este metoda „spoofing”

Bogdan Ilea

Publicat

în

Avertismentul experților despre noua înșelătorie telefonică din România: Ce este metoda „spoofing” Directoratul Național de Securtitate Cibernetăică (DNSC) a emis un avertisment cu privire la o nouă metodă de fraudă care afectează românii. Această schemă implică folosirea unei tehnici cunoscute sub numele de „spoofing”, prin care atacatorii manipulează afișarea numărului de telefon pentru a părea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea