Rămâi conectat

Actualitate

Ce poziție ocupă România în topul celor mai sigure țări de vizitat în perioada pandemiei de COVID-19

Ziarul Unirea

Publicat

în

România se află pe locul 57 în topul celor mai sigure țări și teritorii după gradul de siguranță al vizitelor din punctul de vedere al pandemiei cu COVID 19, potrivit unui raport publicat în revista Forbes.

Grupul Deep Knowledge a colectat și analizat date din 200 de țări și a creat un punctaj bazat pe 130 de parametri cantitativi. Cea mai sigură țară, potrivit acestui clasament, este Elveția, la capătul opus al clasamentului fiind Sudan.

„Elveția și Germania sunt pe locul 1, respectiv al 2-lea, în acest nou studiu special, în special datorită rezistenței economiei lor și a modului atent în care relaxează ridicarea restricțiilor și a constrângerilor asupra activității economice, folosind date științifice și fără a sacrifica sănătatea și siguranța publică”, arată studiul.

Dacă luăm în calcul doar țările din Europa, România se află pe locul 30 din cele 43 de state. Europa include tări care ar fi trebuit să obțină un punctaj ridicat dat fiind robustețea sistemelor de sănătate, dar care se plasează în partea inferioară a clasamentului din cauza strategiilor guvernamentale de gestionare a crizelor și a politicilor utilizate pentru combaterea pandemiei, mai arată studiul.

În acest moment, în raport, zonele cu cel mai mare risc sunt Africa sub-Sahariană și America de Sud, precum și unele țări din Orientul Mijlociu și Asia.

Din punct de vedere al eficienței măsurilor guvernamentale, suntem pe locul 43 în top 100 state cu cele mai eficace măsuri. Germania și Israel sunt primele, iar Paraguay și Brazilia sunt pe ultimul loc.

Sursa: hotnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea