Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ce pot face pacienții Covid pentru a-și recăpăta mai repede gustul și mirosul: Sfatul unui medic ORL

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ce pot face pacienții Covid pentru a-și recăpăta mai repede gustul și mirosul: Sfatul unui medic ORL

Gustul și mirosul nu revin atât de repede, după infectarea cu noul coronavirus, mai ales în cazul formelor mai ușoare. Dr. Remus Mihalcea, medic ORL, a explicat la Antena 3 ce trebuie să facem pentru a ne recăpăta gustul și mirosul mai repede.

”Pierderea mirosului este un semn că virusul are un tropism neurologic, întrucât nervul olfactiv, cel care se ocupă cu mirosul, este o extensie a sistemului nervos central. Pierderea mirosului, asociată infecției, este o afectare directă a sistemului nervos central, dar probabil este cea mai blândă afectare.

Sunt studii făcute care arată că pacienții care au avut ca prim simptom pierderea mirosului au avut forme ușoare sau medii de boală. Cât despre reluarea mirosului, ar trebui, în primul rând, un control la un specialist, pentru a aplica un tratament adecvat.

De obicei, reluarea funcției se face până la 6 luni de la terminarea bolii. Ca și tratamente sunt spray-urile care conțin cortizon, acesta se știe foarte bine că are rol inflamator și acționează local la nivelul bulbului olfactiv”, a declarat dr. Remus Mihalcea, medic ORL.

Sursa: antena3.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

8 mai 2024: COD GALBEN de vreme rea în Alba și alte județe din țară. Averse torențiale, descărcări electrice, grindină și vânt, până la ora 23.00

Ziarul Unirea

Publicat

în

8 mai 2024: COD GALBEN de vreme rea în Alba și alte județe din țară. Averse torențiale, descărcări electrice, grindină și vânt, până la ora 23.00 Meteorologii ANM au emis miercuri 8 mai 2024, o atenționare meteo cod galben de vreme rea, valabilă până la ora 23.00, în Alba și alte județe din țară. Citește […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea