Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ce pedeapsă a primit un tânăr din Alba care a accidentat mortal o fetița de 2 ani: Culpă de 30 % la producerea decesului victimei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ce pedeapsă a primit un tânăr din Alba care a accidentat mortal o fetița de 2 ani: Culpă de 30 % la producerea decesului victimei

Un tânăr din comuna Scărișoara a fost condamnat de magistrații judecătoriei Câmpeni la pedepsa de 10 luni închisoare cu amănarea executării, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

Tragedia a avut loc la data de 1 aprilie 2019. Şoferul din Scărișoara, în vârstă de 32 de ani, în timp ce manevra un tractor cu remorcă prin curtea unei familii din comuna Albac, cătun Fața, a acroșat o fetiță de un an și 7 luni. În urma accidentului, fata nu a mai putut fi salvată.

Din probele administrate în cursul urmăririi penale instanţa reţine că în data de 01.04.2019, jurul orei 11:44, inculpatul, în timp ce conducea tractorul care tracta o remorcă, prin curtea părţii civile, a efectuat manevra de mers înapoi, acroşând-o pe minoră şi rulând cu remorca peste aceasta i-a cauzat rănirea grava si ulterior decesul, se arată în motivarea făcută publică pe portalul rejust.ro.

Elit - Gustul Desăvârșit

Atât partea civilă cât şi fratele acestuia, respectiv martorul nu au eliberat traseul pe unde urma să circule utilajul, deşi cunoşteau că urma să sosească înainte cu 30 de minute de venirea acestuia. Eliberarea traseului a început doar după momentul în care vehiculul a intrat în curte. În timpul în care partea civilă se afla la autoutilitară pentru a închide portiera şi uşa de la trusa de scule, martorul s-a îndepărtat de victima minoră, iar minora a plecat de la locul unde fusese lăsată iniţial (fie că s-a speriat de sunetul unui motor de tractor fie pentru că dorea să ajungă la tatăl său), a traversat curtea prin spatele remorcii, moment în care a fost surprinsă de utilaj, fiindu-i strivit capul de roata din spate dreapta a remorcii, la scurt timp survenind decesul acesteia.

În ceea ce priveşte latura obiectivă, elementul material al infracţiunii constă în acţiunea de ucidere a victimei ca urmare a modului în care inculpatul a condus tractorul. Legătura de cauzalitate între acţiunea inculpatului şi nesupravegherea victimei minore de către tatăl său rezultă din raportul de expertiză medico-legală şi celelalte mijloace de probă, întrucât accidentul a produs leziunile care au condus la intervenirea imediată a decesului.

Sub aspectul laturii subiective, fapta a fost săvârşită din culpă simplă, deoarece inculpatul nu a prevăzut rezultatul conduitei sale, deşi trebuia şi putea să-l prevadă, dacă inainte de a efectua manevra de mers înapoi ar fi verificat întreg traseul pe care urma să efectueze manevra, ar fi solicitat asigurarea supravegherii victimei minore şi ar fi solicitat să fie dirijat de cel puţin o persoană care să fie în afara vehiculului.

Pentru considerentele arătate mai sus instanţa reţine inculpatului o culpă de 30 % la producerea decesului victimei.

Instanța a mai obligat asiguratorul la plata de daune morale în valoare de 109.500 de lei pentru familia victimei.

Sentința nu este definitivă ea putând fi atacată cu drept de apel, în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii, pentru procuror părţi civile, parte responsabilă civilmente, inculpat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Lacrimi și zeci de mesaje de condoleanţe pentru eleva de doar 17 ani de la „HCC” Alba Iulia, care și-a pierdut viața în mod tragic, la o sală de fitness: „Drum lin spre îngeri!”

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Lacrimi și zeci de mesaje de condoleanţe pentru eleva de doar 17 ani de la „HCC” Alba Iulia, care și-a pierdut viața în mod tragic, la o sală de fitness: „Drum lin spre îngeri!”

Zeci de mesaje de condoleanțe au început să fie postate în mediul online în cursul serii de astăzi, odată cu aflarea veștii tragice că F.M, o elevă de doar 17 ani de la Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, s-a stins din viață.

CITEȘTE ȘI: TRAGEDIE fără margini în Alba Iulia: O elevă de doar 17 ani și-a pierdut viața, într-o sală de fitness

Tânăra se afla la o sală de fitness din municipiul Alba Iulia când, în timpul unui exercițiu, a acuzat stări de rău.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din păcate, F.M și-a pierdut viața la scurt timp, ea intrând în stop cardio-respirator, fără ca și salvatorii să aibă vreo șansă în a îndrepta acest destin tragic.

„Off doamne,Dumnezeu sa o odihnească în pace și familiei multă putere.

Condoleanțe familiei și Dumnezeu să o odihnească în pace !

Citește șiMesaje de condoleanțe

Condoleante.Dumnezeu sa o odihneasca. Multe necazuri s-au intamplat saptamana aceasta

Dumnezeu sa o odihnească în pace!Trist…Sincere condoleanțe familiei îndurerate!

DUMNEZEU SA O ODIHNEASCA PACAT AVEA VIATA INAINTE !!!Dumnezeu sa Le dea putere mare parintiilor pentru aceasta mare durere

Dumnezeu sa o odihneasca in pace! Sincere condoleante familiei!

Bunul Dumnezeu să o ierte și să o odihnească în pace !

Drum lin spre îngeri! Nu te vom uita niciodată! Condoleanțe familiei!”, au fost doar câteva dintre zecile de mesaje pe care eleva Colegiului Național le-a primit din partea cunoscuților săi, în această zi tristă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

PARADA MILITARĂ de 1 Decembrie 2022, ZIUA NAȚIONALĂ, la Alba Iulia: Militari, mașini și tehnică de luptă. Spațiul aerian, survolat de avioane de vânătoare și elicoptere de luptă

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

PARADA MILITARĂ de 1 Decembrie 2022, ZIUA NAȚIONALĂ, la Alba Iulia: 1.000 de oameni, mașini și tehnică de luptă. Spațiul aerian, survolat de avioane de vânătoare și elicoptere de luptă

Anul acesta, după doi ani de restricții cauzate de pandemie, Ziua Națională a României se va sărbătorii cu tot fastul, la Alba Iulia. Nu va lipsi nici capul de afiș al zilei de 1 Decembrie și anume parada militară. Aproximativ 1.000 de oameni și 60 de mijloace tehnice vor participa la parada din orașul Marii Uniri.

CITEȘTE ȘI: PROGRAM de 1 Decembrie 2022, la Alba Iulia, de ZIUA NAȚIONALĂ: PARADĂ militară, concerte și foc de artificii

Efectivele Ministerului Apărării Naţionale vor număra aproape 600 de militari în blocurile de defilare pedestră, plus alţi circa 60 de militari pentru aproximativ 30 de echipaje ale mijloacelor de tehnică de luptă. MAI (plus SRI şi Crucea Roşie) va defila cu 50 de mijloace tehnice ale IPJ, Jandarmeriei şi ISU, poliţia prezentând inclusiv un detaşament cu câini.

Trebuie spus că Filiala Alba a Societăţii de Cruce Roşie va defila în premieră de „Ziua Naţională a României”, ca de altfel şi Muzeul Naţional al Unirii Alba lulia, care va reconstitui un detaşament de soldaţi din Primul Război Mondial. Şi în acest an, după detaşamentul Gărzii de onoare va defila un detaşament al steagurilor de identificare a unităţilor militare participante la paradă.

Elit - Gustul Desăvârșit

Citește și: MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE. SMS-uri, felicitări, urări și mesaje pe care le puteți trimite prietenilor

În principal, este vorba despre militari din cadrul Diviziei 4 Infanterie „Gemina” Cluj-Napoca, dar şi ai altor mari unităţi şi unităţi militare din ţară: Batalionul 400 Sprijin „Feleacu”, Batalioanele 811 Infanterie „Dej” („Dragonii Transilvani”) şi 812 Infanterie „Bistriţa”, Comandamentul Brigăzii 81 Mecanizate „G-ral. Grigore Bălan” Bistriţa, Batalionul 814 Tancuri „Mihai Vodă” şi Batalionul 3 Artilerie An¬tiaeriană „Potaissa” Turda, Batalionul 17 Vânători de Munte „Dragoş Vodă” Vatra Dornei şi Comandamentul Brigăzii 61 VM „G-ral. Virgil Bădulescu” Miercurea Ciuc, Batalionul 54 Sprijin Logistic „Ho¬rea, Cloşca şi Crişan” Târgu Mureş, Batalionul 26 Cercetare-Supraveghere Mon¬tană „Avram lancu” Brad, Batalionul 136 Geniu „Apulum” Alba lulia. învăţământul militar va fi reprezentat de Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu şi Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba lulia (Statul Major al Forţelor Aeriene). Ministerul Afacerilor Interne va defila cu câte un detaşament de poliţişti, jandarmi şi pompieri, cărora li se va alătura un detaşament al Penitenciarului Aiud, defilarea pedestră fiind închisă de un detaşament al Crucii Roşii Alba.

Bineînţeles, nu va lipsi Muzica Militară a Diviziei 4 Infanterie „Gemina” Cluj-Napoca.

În total, vor fi 60 de mijloace tehnice de luptă (dintre care 7 rezerve): Humvee-uri (High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle), TAB-uri Piranha III, V şi Zimbru, lansatoare de rachete Himars şi complexe antiaeriene Gepard, aruncătoare de proiectile reactive şi autospeciale ale MAI, SRI şi Crucii Roşii şi mijloace de transport, poliţia având şi un detaşament cu câini.

Dacă vremea va fi favorabilă, cerul va fi survolat de 3 – 5 aeronave şi 2 – 4 elicoptere care vor decola de la Baza 71 Aeriană „General Emanuel lonescu” Câmpia Turzii.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Cupa presei la PESCUIT-Ediția de Alba Iulia: Senatorul Matieș a premiat cei mai pricepuți pescari din rândul mass-media. „Au fost niște capturi extraordinare”

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Cupa presei la PESCUIT-Ediția de Alba Iulia: Senatorul Matieș a premiat cei mai pricepuți pescari din rândul mass-media. „Au fost niște capturi extraordinare”

Mai mulți reprezentanți ai mass-media din județul Alba au fost invitați în cursul zilei de astăzi, 19 noiembrie, la Cupa Presei la Pescuit- Ediția de Alba Iulia, organizată de senatorul PSD de Alba, Călin Matieș.

Senatorul Matieș și-a invitat oaspeții la reședința sa din Galtiu, comuna Sântimbru, unde i-a delectat cu mâncare și căldura specifică unei gazde.

Elit - Gustul Desăvârșit

La finalul acestei activități, senatorul Matieș a împărțit chiar și premii pe măsura performanțelor invitaților săi.

„Am făcut o socializare, un pescuit, care, spre surprinderea mea, unii colegi din presă au prins crap românesc, crap ten. Au fost niște capturi extraordinare, oameni frumoși, povești frumoase. Unii au câștigat cupa „cel mai mare povestitor”, pentru că pește n-a prins.”, a transmis senatorul PSD de Alba, Călin Matieș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea