Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Ce mutare! Alexandru Giurgiu, la CSM Unirea Alba Iulia, de la rivala CSU Alba Iulia! Mijlocașul, după 2 ani, iar în „alb-negru”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ce mutare! Alexandru Giurgiu revine la CSM Unirea Alba Iulia, plecând tocmai de la rivala CSU Alba Iulia! Mijlocașul, după 2 ani, iar în „alb-negru”!

Lovitură excelentă pe piața transferurilor în această iarnă pentru CSM Unirea Alba Iulia, care a bătut palma cu mijlocașul Alexandru Giurgiu (31 de ani), fotbalist care în ultimele 6 luni a evoluat pentru concitadina CSU Alba Iulia, rivala din Seria 9 a Ligii 3, în bătălia pentru accederea în play-off!

„Mă bucur că am revenit la clubul meu de suflet, unde au început fotbalul și am crescut. Sper să fie un transfer de bun augur, un nou drum. Ne vom bate pentru Liga 2, așa cum își dorește toată lumea, iar pe termen scurt încercăm să intrăm în play-off, deși va fi foarte dificil. Îmi doresc să fiu sănătos și să ajut cât mai mult Unirea”, a spus Alexandru Giurgiu, căruia i s-a pregătit un contract valabil pentru un an și jumătate.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Giurgiu reprezintă a 4-a achiziție a anului pentru CSM Unirea Alba Iulia, după portarul L. Bucur (CS Mioveni), Ardei (CSM Reșița) și Lalic (CSC Dumbrăvița).

Alex a devenit un jucător liber de contract și normal că în aceste condiții ne interesează. Urmează să discutăm, să stabilim detaliile„, a precizat Mihai Dăscălescu, oficialul CSM Unirea Alba Iulia.

Fostul căpitan al Unirii Alba Iulia revine astfel în “alb-negru”, după doi ani petrecuți la conjudețenele CS Ocna Mureș (un sezon și jumătate, până în vara trecută), respectiv la CSU Alba Iulia (în prima parte a acestui campionat). Revenirea jucătorului de picior stâng la echipa care l-a format are un dublu impact, fiind o mutare care fortifică linia mediană a formației conduse de Alexandru Pelici, antrenor care-și dorea un mijlocaș central în această pauză competițională, și în același timp o lovitură pentru gruparea universitară, prin pierderea unui jucător de bază (în „alb-albastru” Giurgiu a marcat de 3 ori în aceste 15 etape).

Giurgiu se desparte după doar 6 luni de CS Universitar Alba Iulia, astăzi semnându-se rezilierea înțelegerii, la mijloc fiind dorința expresă a jucătorului, atras de noul proiect fotbalistic al echipei fanion a Albei.De altfel, Giurgiu a și participat la primul antrenament cu formația uniristă.

Alexandru Giurgiu a părăsit echipa sa de suflet la începutul anului 2022, sătul de numeroasele luni neachitate din drepturile salariale, atunci albaiulienii traversând momente critice! Aidoma lui Ciprian Selagea, s-a întors în 2017 acasă, în încercarea de a pune umărul la relansarea Unirii Alba Iulia, evoluând 5 ani în „alb-negru”. Ulterior, memoriu său a dus la o depunctare de 20 de puncte pentru AFC Unirea 1924, înainte de a fi preluată de Primăria muncipiului Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, etapă în cel de-al 3-lea eșalon | Vezi programul conjudețenelor

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 18.00, se dispută o nouă etapă în eșalonul terț, două dintre conjudețene evoluând acasă (CSU Alba Iulia și Industria Galda de Jos), iar celelalte două pe terenuri străine (CSM Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir). *CS Universitar Alba Iulia (locul 4, 34 de puncte) – ACS Mediaș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea