Rămâi conectat

Actualitate

Ce înseamnă starea de alertă în care vom intra după 15 mai: Cine va lua deciziile în această perioadă

Ziarul Unirea

Publicat

în

După ce vom ieși din starea de urgență, din 15 mai, deciziile nu mai pot fi luate prin ordonanţe militare. În perioada stării de alertă, deciziile de restricţie le ia Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă(CNSSU), din care fac parte Ministerul de Interne, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Apărării, Ministerul Economiei, SRI, SPP şi STS.

„Deciziile şi măsurile sunt luate de comitetele pentru gestionarea Situaţiilor de Urgenţă care sunt fie de nivel naţional, un comitet interministerial care cuprinde Ministerul Sănătăţii, Ministerul Afacerilor Interne, şi la nivel judeţean”, a spus, pentru MEDIAFAX, acocatul Codrin Țarălungă.

Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă va putea propune orice măsură care trebuie să fie luată pentru evitarea extinderii epidemiei de coronavirus.

„În mod direct, nu, ca interdicţie de a nu părăsi localitatea nu, dar pot fi adoptate alte măsuri care să conducă, implicit, imposibilitatea deplasărilor”, a adăugat sursa citată.

Avocatul Codrin Ţarălungă susţine că Guvernul va merge pe recomandări şi nu pe obligaţii în ceea ce priveşte deplasarea românilor. Fără o lege votată de parlament, pe timpul stării de alertă, Guvernul nu poate interveni în drepturile fundamentale ale omului.

Din cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă fac parte Ministerul de Interne, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Apărării dar şi instituţii precum SRI, STS sau SPP.

România va intra, în 15 mai, în stare de alertă.

sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea