Ce facem cu ouăle vopsite rămase după Paște: Cât timp sunt sigure pentru consum
Ce facem cu ouăle vopsite rămase după Paște: Cât timp sunt sigure pentru consum
Ouăle fierte și vopsite de Paște pot fi păstrate fără coajă până la 4 zile, iar cele decojite sau umplute – până la 48 de ore în frigider. Le puteți folosi în salate, gustări sau puteți face o tartă italiană de Paște numită Pasqualina.
De Paște, în mod tradițional, gătim destul de multe ouă fierte. Și de multe ori există o întrebare despre cât timp pot fi păstrate și unde să le folosim.
Ce se poate face cu ouăle fierte de Paște?
Ouăle fierte tari se păstrează mai puțin decât cele crude. În mod natural, acestea ar trebui să fie depozitate în frigider. Ouăle fierte tari fără coajă trebuie păstrate cel mult 4 zile, în timp ce ouăle decojite sau umplute trebuie păstrate cel mult 48 de ore, potrivit stiripesurse.ro.
Citește și: Obiceiuri în a doua zi de Paște: Tradiția stropitului fetelor de măritat ori a nevestelor este păstrata cu sfințenie în unele localități
Ouăle fierte tari sunt o bază excelentă pentru salate și gustări.
Poți prepara, de exemplu, o salată cu ceapă verde și castraveți, asezonând-o după gustul tău cu smântână sau ulei vegetal.
„Salată celtică”
Ingrediente:
4 cartofi mari
2 morcovi
2 ouă fierte
1 tulpină de ceapă verde
1/2 cană de maioneză
1 lingură de muștar
1 lingură de oțet
Sare și piper negru după gust
Mod de preparare: Se fierb cartofii și morcovii în apă cu sare până se înmoaie. Se răcesc legumele și se taie în cuburi. Într-un bol se amestecă maioneza, muștarul și oțetul. Se asezonează cu sare și piper după gust.
Se taie ceapa verde și ouăle și apoi se amestecă cu legumele. Adăugați dressingul în castronul cu legume și ouă și amestecați ușor. Serviți salata irlandeză răcită.
Tartă italiană de Paște Pasqualina
Ingrediente
Aluat franțuzesc congelat – 450 g
Ouă de găină – 6 bucăți
Spanac – 500 g
Usturoi – 3 căței.
Ulei de floarea-soarelui – 2 linguri.
Unt – 25 g
Cașcaval – 500 g 9 % conținut de grăsime.
Brânză semitare – 150 g
Sare, piper – după gust
Gălbenuș de ou – 1 buc.
Lapte – 1 lingură.
Dacă aluatul franțuzesc este congelat, dezghețați-l.
Spanacul trebuie să fie bine spălat. Se usucă cu un prosop de hârtie și se taie grosier. Tocați grosier și usturoiul curățat de coajă.
Turnați ulei vegetal într-o tigaie adâncă și adăugați untul în el. Odată ce untul s-a topit, adăugați în tigaie usturoiul pregătit în prealabil. Prăjiți usturoiul amestecând constant timp de 2 minute la foc mediu. Adăugați spanacul preparat și prăjiți totul timp de 1- 1,5 minute.
Puneți brânza de vaci într-un castron adânc și bateți-o cu un blender sau frecați-o printr-o sită. Dacă doriți, puteți înlocui cașul cu ricotta în aceeași cantitate.
Adăugați spanacul fiert și usturoiul la cașcaval și bateți cu oul. Se asezonează cu sare și piper.
Se amestecă în umplutura de cașcaval. Radeți brânza pe o răzătoare grosieră și adăugați-o la umplutura de cașcaval, amestecați bine. Puteți folosi orice brânză semidură în această rețetă.
Împărțiți foitajul în două părți – una trebuie să fie puțin mai mare. Întindeți partea mai mare și puneți-o într-o formă de copt, unsă în prealabil cu unt. Întindeți aluatul pe suprafața formei de plăcintă pregătită. Înțepați partea de jos a aluatului cu o furculiță.
Puneți umplutura de brânză de vaci pe aluatul pregătit. Decojiți ouăle fierte din coajă. Așezați ouăle pe umplutura de cașcaval și apăsați-le ușor, astfel încât să se afle în mijlocul plăcintei.
Întindeți restul de aluat foitaj pe o suprafață presărată cu făină. Acoperiți plăcinta cu aluatul și strângeți marginile. Înțepați toată suprafața cu o furculiță.
Se amestecă gălbenușul de ou cu laptele. Cu ajutorul unei pensule, ungeți întreaga suprafață a plăcintei.
Coaceți plăcinta în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 45 de minute.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni Meteorologii ANM au publicat vineri, 22 noiembrie 2024, estimările pentru următoarea lună, oferind primele indicii despre cum va fi vremea în preajma sărbătorilor de iarnă. Conform prognozei, săptămâna de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 39 de minute
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii