Ce decizie a luat IȘJ Olt în cazul dascălului care a venit cu elevii la Alba Iulia de Ziua Națională fără să le asigure cazare

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Dascălul din Olt, care s-a dus cu 22 de elevi la Alba Iulia pentru a sărbători Ziua Naţională, însă nu a asigurat cazare pentru copii şi au dormit în Catedrala Reîntregirii Neamului, va fi cercetat disciplinar, a transmis, marţi, Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt.

Potrivit unui comunicat transmis de IŞJ Olt, profesorul Ion Bobea, care a dus copiii la Alba Iulia, de Ziua Naţională, a organziat excursia cu respectarea reglementărilor legale în vigoare, însă s-au constatat două vicii de procedură.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

„A-au constat două vicii de procedură constând în neîndeplinirea demersurilor necesare pentru asigurarea unei nopţi de cazare a copiilor şi necooptarea a încă unui cadru didactic însoţitor”, a transmis IŞJ Olt.

Astfel, în urma anchetei declanşate de IŞJ Olt s-a propus declanşarea procedurii cercetării disciplinare a profesorului Ion Bobea, precum şi a profesorului Georgian Dănescu, director al Şcolii Gimnaziale Dăneasa.

Un grup de peste 20 de copii din Olt, cu vârste între 11 şi 14 ani, însoţiţi de un profesor, au mers la Alba Iulia pentru a sărbători Ziua Naţională, însă nu au avut cazare şi au înnoptat în Catedrala Reîntregirii Neamului. Unui copil i s-a făcut rău în timpul nopţii, iar grupul a fost dus la un colegiu.

Sursa Mediafax

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419