Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ce agenți economici sunt obligați să ofere plata cu cardul: ANAF a modificat plafonul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ce agenți economici sunt obligați să ofere plata cu cardul: ANAF a modificat plafonul

Oficialii Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) au anunțat că toţi agenţii economici care au o cifră de afaceri de cel puţin 10.000 de euro sunt obligaţi să se doteze cu POS – sistem care permite plata cu cardul. Măsura a fost valabilă pentru societăţile cu o cifră de afaceri de 50.000 de euro, dar acest plafon a fost eliminat.

Lucrătorii fiscali spun însă că există şi veşti bune, contribuabilii care ajung în imposibilitate de plată a obligaţiilor fiscale putând cere eşalonarea acestora şi acordarea altor măsuri de sprijin.

Dotarea cu aparate care permite efectuarea electronică a plăţilor este obligatorie numai pentru anumite firme.

Cornel Maghiar, director Administraţia Finanţelor Publice Sălaj a declarat la Radio Românuia Actualități că: ”S-a schimbat şi plafonul de la care contribuabilii sunt obligaţi să se doteze cu POS. Cei cu cifră de afaceri peste 10.000 euro echivalent în lei trebuie să aibă POS, să putem plăti cu cardul. Până acum plafonul era de 50.000 euro.

Condiții pentru eşalonarea datoriilor către ANAF

Reprezentantul ANAF a mai precizat că: ”Noi avem foarte multe firme care beneficiază de aceste facilităţi, să plătească eşalonat impozitele şi taxele. O companie care beneficiază de înlezniri la plată, de facilităţi fiscale, în cazul în care se întâmplă ca o dată într-un an să nu poată plăti ratele şi obligaţiile curente, domnule, îi mai dăm o şansă. De asemenea, contribuabili, domnule, am dificultăţi, nu pot plăti rata. Uite, mi-au apărut obligaţii, pot plăti rata, dar nu pot plăti obligaţiile curente, includeţi-mi-le şi pe acestea în eşalonare. Până acum era de două, Ordonanţa 20 zice: o singură dată. De asemenea, trebuie să vină cu garanţii, dar sunt situaţii în care n-are pe firmă bunuri şi acum guvernul spune: domnule, minim 50% trebuie să vină cu garanţia, altfel nu putem acorda eşalonările acestea”, a conchis directorul ANAF Sălaj.

Sursa: dcbusiness.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc Românii care dețin două mașini sau două apartamente, trebuie să știe că vânzarea celei de-a doua mașini sau a celei de-a doua locuințe în decursul aceluiași an calendaristic poate implica costuri suplimentare. Conform unei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea