Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cazul toxiinfecției alimentare de la Mercur Select, din Alba Iulia: O angajată a sălii de nunți fost depistată cu Salmonella

Ziarul Unirea

Publicat

în

Direcția de Sănătate Publică  (DSP) Alba a finalizat ancheta în cazul toxiinfecției alimentare de la Mercur Select din Alba Iulia. Potrivit reprezentanților DSP, cauza toxiinfecției, în urma căreia zeci de nuntași au ajuns la spital, ar fi  reprezentată de faptul că o angajată a sălii de nunți este infectată cu Salmonella, iar germenul a ajuns în aperitivele reci servite invitaților.

Potrivit DSP Alba, la examenele coprobacteriologice efectuate angajaților, o persoană a fost depistată cu Salmonella pozitivă, deși avea analizele corespunzătoare la zi. Germenele a apărut ulterior, după efectuarea controlului periodic.

În tot acest interval de timp, unitatea a efectuat operațiuni de dezinfecție la toate sălile de evenimente, iar marți, (06.06.2017) inspectorii DSP au prelevat zece probe de sanitație, în vreme ce peste 100 de persoane angajate la sălile de evenimente deținute de patron au fost coprocultați, la cererea acestuia.

La nunta respectivă au participat 340 de persoane, dintre care un număr de 86 de cazuri s-au prezentat la serviciul de urgență al Spitalului Județean Alba Iulia, iar 17 au fost internate în secția contagioase.

Sancțiunea aplicată de inspectorii DSP Alba a fost de 15.000 de lei și s-au făcut următoarele recomandări: evitarea meniurilor periculoase pe sezonul cald, coprocultarea periodică a angajaților, asigurarea lanțului frig pentru materiile prime și produsul finit, măsuri de dezinfecție și igienizare periodice.

În scopul evitării unor astfel de incidente, administratorul sălii de nunți va efectua analizele periodice prin laboratorul DSP Alba și va urma întocmai recomandările inspectorilor sanitari.

Reamintim că Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba a suspendat, luni, activitatea sălii de evenimente în care a avut loc nunta în urma căreia zeci de invitați au ajuns la spital cu probleme digestive.

Șeful Unității de Primiri Urgențe din Alba Iulia, Aurel Crișan, a declarat, presei, că la spital au ajuns atât copii cât și adulți, în acest caz fiind vorba de o suspiciune de toxiinfecție alimentară.

”Avem un aflux crescut de pacienți ca urmare, din primele date, a unei toxiinfecții alimentare. Toți sunt după o nuntă care a avut loc sâmbătă seara, au dureri abdominale, grețuri, vărsături, scaune diareice. Pacienții sunt stabili hermodinamic, iar situația este sub control în acest moment. O parte din ei urmează tratament perfuzabil”, a spus  Aurel Crișan.

Citește și FOTO, VIDEO. Suspiciune de toxiinfecție alimentară la o sală de nunți din Alba Iulia. Mai multe persoane, la spital, după ce au participat la un ospăț

VIDEO Nunta la care mai multe persoane s-au ales cu toxiinfecţie alimentară ar fi avut loc la restaurantul Mercur Select din Alba Iulia. „Am fost şi am vorbit cu patronii de acolo şi deocamdată aşteptăm rezultatele anchetei”

Activitatea sălii de nunți din Alba Iulia, Mercur Select, suspendată în urma suspiciunii de toxiinfecție alimentară

Suspiciunea de toxiinfecție alimentară de la restaurantul Mercur din Alba Iulia: 16 persoane, internate în spital


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea