Cazul adolescentei gravide din Alba, găsită înecată în Mureș – o sinucidere “asistată”?

Cazul Mihaelei, tânăra de doar 17 ani din Alba, însărcinată în luna a opta, al cărei cadavru a fost găsit sâmbătă plutind în albia Râului Mureș, este emoționant și revoltător în același timp.

Tragic pentru că este vorba despre o frumoasă tânără, îndrăgostită de tatăl copilului pe care îl purta în pântec, care, în loc să se bucure de acești ani și de această experiență neprețuită, a ajuns în situația tulburătoare de a își pune singură capăt zilelor – în condițiile în care a fost întradevăr vorba despre o sinucidere.

ELIT

Pe scurt, povestea arată astfel. În urmă cu un an Mihaela îl întâlnește pe Costel, un tânăr de 21 de ani din Aiud. Cei doi se îndrăgostesc, fata rămâne însărcinată, însă părinții se împotrivesc vehement relației, încă de la bun început, băiatul nefiind pe placul familiei adolescentei. Relația interzisă continuă, certurile frecvente cu părinții născând în sufletul fetei o stare de confuzie, conflict, vulnerabilitate. Tensiunile culminează când Mihaela mărturisește familie sale că așteaptă un copil cu Costel. Neînduplecați, părinții adolescentei au cerut sprijinul asistenților sociali de la protecția copilului, fata fiind minoră.

În acest moment starea tinerei s-a înrăutățit și mai tare, Mihaela, probabil, simțindu-se total neajutorată, abandonată, disperată. Copleșită de situație, fata a intrat în depresie. Părinții, care de la bun început au considerat că fac ceea ce este mai bine pentru fata lor, au mers cu adolescenta însărcinată la Spitalul Județean Alba, unde, a primit “tratament de specialitate” pentru depresie.

Atât de bine a fost evaluat și tratat din punct de vedere medical acest caz, încât la o zi de la internare, în data de 14 septembrie, ziua în care s-a externat din spital, Mihaela alege, din nefericire, soluția extremă și “se tratează”, cel mai probabil, singură, aruncându-se în Mureș.

ADEZIUNE PLUS ALBA

În 15 septembrie, familia sesizază dispariția tinerei, imediat, poliţiştii din Alba Iulia demarând activităţile specifice pentru identificarea minorei iar ulterior au dat-o în urmărire la nivel naţional. În 20 septembrie, după ce trupul fetei a fost gasit întâmplător in apele Muresului, familia, iubitul fetei, polițiștii, medicii, află despre tragicul deznodământ.

Această dramă este sugestivă pentru neajunsurile societății noastre în mai multe aspecte ale sale, însă, întrebarea cea mai arzătoare care se ridică este următoarea:

Cum a fost posibil ca o minoră însărcinată, într-o depresie majoră, să fie externată dintr-un spital de psihiatrie, unde ar fi beneficiat de “tratament de specialitate”, iar de acolo, următoarea ei oprire, ultima, să fie Râul Mureș?

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Te-ar putea interesa și:

MESAJE de Sfântul Ion HAIOASE. Idei de SMS -uri pentru prietenii glumeţi dar şi pentru cei îndrăgostiţi, care îşi aniversează astăzi onomastica

Mesaje de Sfantul Ioan haioase. Urărări și felicitări de Sfantul Ion hazlii care poti fi trimise prin SMS.  Texte amuzante… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

7 ianuarie: Crăciunul pe rit vechi. Cum sărbătoresc ortodocşii pe stil vechi Naşterea Mântuitorului

7 ianuarie: Crăciunul pe rit vechi. Cum sărbătoresc ortodocşii pe stil vechi Naşterea Mântuitorului Crăciunul era sărbătorit pe 7 ianuarie… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje creștine de Sfântul Ion. Urări pe care le puteți trimite prin SMS celor care își sărbătoresc onomastica

Mesaje creștine de Sfântul Ioan 2021 • Urări și felicitări creștine care le puteți trimite prin SMS celor care își… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje de SFÂNTUL IOAN religioase: Urări și FELICITĂRI pe care le puteți trimite prin SMS de Sf Ioan Botezătorul

Mesaje de SFÂNTUL IOAN religioase: Urări și FELICITĂRI pe care le puteți trimite prin SMS de Sf Ioan Botezătorul Creştinii… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Obiceiuri, tradiții și superstiții de 8 Martie, Ziua Femeii: Poartă mărțișorul ca să ai noroc

Obiceiuri, tradiții și superstiții de 8 Martie, Ziua Femeii: Poartă mărțișorul ca să ai noroc Pe 8 Martie se sărbătoreşte… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje de Sfântul Ioan amuzante. URĂRI şi FELICITĂRI haioase pentru prietenii care își sărbătoresc onomastica

Mesaje amuzante şi hazlii de Sfântul Ion 2021 • Urări şi felicitări haioase de Sfântul Ioan. SMS de Sfântul Ioan… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

5 Comentarii

S 23 septembrie 2014 at 20:37

Cum a fost posibil ca o minoră însărcinată, într-o depresie majoră, să fie externată dintr-un spital de psihiatrie, unde ar fi beneficiat de “tratament de specialitate”, iar de acolo, următoarea ei oprire, ultima, să fie Râul Mureș?
Foarte simplu, Domnule Bogdan Presecan, chiar si mentinerea unei persoane in Spitalul de Psihiatrie, se face conditionat, de „greutatea plicului”! Medicii psihiatri cei mai batrani, si cu functii, au un statut „special”, au ajutat comunistii, sa „trateze psihiatric” dezidentii, si au ramas „cu patele protejat” de „Sistem”, si „organe”! Oricum „solutiile2 au fost mai blande, ca pe timpul familiei Ica si Ina Radu, ca atunci erau tratati nebunii cu ricina, pentru dozare, imediat dupa atentatul din Londra cu „unbrela bulgara”, si apoi s-a dozat tot pe nebuni „Agentul Radu2, primit de la GRU sovietic, oxidul de taliu iradiat, care provoca cancere galopante, si disparea din organism inaintea mortii!

anonim 23 septembrie 2014 at 21:46

Stiu despre acest caz, si mai stiu ca fata era cunoscuta cu tulbursri psihice, am asistst la scene iedite din comun din partea ei si a lui Costel (dilea).Problema este cum de nu au reusit autoritatile sa duca pe fata inapii la familie cand ea avea nevoie de un sprijin normal. Din cate stiu avea si ajutor de handicap, dar nu sunt sigur. Costel nu este vinovat dupa oarerea mea fiindca si el are o oarecare deviere mentala, si el la randul lui necesita sorijin medical psihologic.

DUNA 24 septembrie 2014 at 1:24

Felicitări Bogdan. Un articol impresionat, reflexiv.

ardelean 24 septembrie 2014 at 14:02

un parinte needucat nu are cum sa educe un copil . Orice e posibil sa provoace un copil provenind dintr-o familie de oameni fara educatie .

roxy 24 septembrie 2014 at 18:16

Cunosc familia fetei. Nu merita sa fie parinti,isi trimiteau copii sa ceara tigari la necunoscuti.
Locuinta lor e vai mama lor,banii ce ii au isi cumpara tigari si bautura.
Ii cunosc foarte bn,mereu le dadeam haine etc…

Comentariile sunt oprite