Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Cazul adolescentei gravide din Alba, găsită înecată în Mureș – o sinucidere “asistată”?

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cazul Mihaelei, tânăra de doar 17 ani din Alba, însărcinată în luna a opta, al cărei cadavru a fost găsit sâmbătă plutind în albia Râului Mureș, este emoționant și revoltător în același timp.

Tragic pentru că este vorba despre o frumoasă tânără, îndrăgostită de tatăl copilului pe care îl purta în pântec, care, în loc să se bucure de acești ani și de această experiență neprețuită, a ajuns în situația tulburătoare de a își pune singură capăt zilelor – în condițiile în care a fost întradevăr vorba despre o sinucidere.

Pe scurt, povestea arată astfel. În urmă cu un an Mihaela îl întâlnește pe Costel, un tânăr de 21 de ani din Aiud. Cei doi se îndrăgostesc, fata rămâne însărcinată, însă părinții se împotrivesc vehement relației, încă de la bun început, băiatul nefiind pe placul familiei adolescentei. Relația interzisă continuă, certurile frecvente cu părinții născând în sufletul fetei o stare de confuzie, conflict, vulnerabilitate. Tensiunile culminează când Mihaela mărturisește familie sale că așteaptă un copil cu Costel. Neînduplecați, părinții adolescentei au cerut sprijinul asistenților sociali de la protecția copilului, fata fiind minoră.

În acest moment starea tinerei s-a înrăutățit și mai tare, Mihaela, probabil, simțindu-se total neajutorată, abandonată, disperată. Copleșită de situație, fata a intrat în depresie. Părinții, care de la bun început au considerat că fac ceea ce este mai bine pentru fata lor, au mers cu adolescenta însărcinată la Spitalul Județean Alba, unde, a primit “tratament de specialitate” pentru depresie.

Atât de bine a fost evaluat și tratat din punct de vedere medical acest caz, încât la o zi de la internare, în data de 14 septembrie, ziua în care s-a externat din spital, Mihaela alege, din nefericire, soluția extremă și “se tratează”, cel mai probabil, singură, aruncându-se în Mureș.

În 15 septembrie, familia sesizază dispariția tinerei, imediat, poliţiştii din Alba Iulia demarând activităţile specifice pentru identificarea minorei iar ulterior au dat-o în urmărire la nivel naţional. În 20 septembrie, după ce trupul fetei a fost gasit întâmplător in apele Muresului, familia, iubitul fetei, polițiștii, medicii, află despre tragicul deznodământ.

Această dramă este sugestivă pentru neajunsurile societății noastre în mai multe aspecte ale sale, însă, întrebarea cea mai arzătoare care se ridică este următoarea:

Cum a fost posibil ca o minoră însărcinată, într-o depresie majoră, să fie externată dintr-un spital de psihiatrie, unde ar fi beneficiat de “tratament de specialitate”, iar de acolo, următoarea ei oprire, ultima, să fie Râul Mureș?


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale

Bogdan Ilea

Publicat

în

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale În fiecare an, la 26 aprilie este marcată Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale. În 2000, statele membre ale Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale (WIPO) au desemnat ziua de 26 aprilie, dată la care, în 1970, a intrat în vigoare convenţia de înfiinţare a WIPO, ca zi dedicată recunoaşterii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea