Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Caz ȘOCANT în Alba: Un bărbat a încercat să-și UCIDĂ cu brutalitate fosta soție. A lovit-o cu un briceag în cap până s-a rupt lama

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Caz ȘOCANT în Alba: Un bărbat a încercat să-și UCIDĂ cu brutalitate fosta soție. A lovit-o cu un briceag în cap până s-a rupt lama

Un caz șocant s-a petrecut în municipiul Alba Iulia, chiar în preajma Crăziunului, anul 2022. Un bărbat orbit de gelozie a încercat să-și ucidă fosta soție lovind-o cu un briceag în cap.

Bărbatul a fost condamnat de magistrații Tribunalului Alba la o pedeapsă de 5 ani şi 6 luni de închisoare în regim de detenţie. De asemenea acestuia i s-a interzis dreptul de a se apropia de victimă la o distanţă mai mică de 50 metri şi de a comunica cu aceasta (cu excepţia comunicărilor care țin strict de exercitarea în comun a autorității părintești asupra fiicei minore a celor doi) pe o durată de 3 ani.

Inculpatul a fost căsătorit cu victima timp de 12 ani însă datorită unor neînțelegeri, survenite pe fondul jocurilor de noroc practicate de inculpat și certurilor intervenite între soți din această cauză, în anul 2021, luna noiembrie, s-a produs divorțul între cei doi.

Femeia a încercat să păstreze o relație civilizată cu fostul soț, inculpatul, de dragul fetiței minore născută din relația de căsătorie. Cu toate acestea și perioada post-divorț a fost marcată de tensiuni, persoana vătămată și martora precizând că inculpatul o urmărea și la locuința ei, la locul de muncă, persoana vătămată era însoțită de colegi/colege acasă de frica inculpatului când venea de la locul de muncă. La începutul lunii decembrie 2022, persoana vătămată a cerut și a obținut de la Judecătoria Alba Iulia emiterea unui ordin de protecție cu privire la inculpat. Sentința a rămas definitivă prin neapelare.

În seara zilei de 23.12.2022, inculpatul însoțit de mai mulți prieteni, au mers la benzinăria „OMV” din zona Stadionului „Cetate” din Alba Iulia, unde a consumat până la 4 sticle de bere pe terasa benzinăriei, unde la un moment dat, cu însoțitorii săi (încă trei bărbați, rămași neidentificați), chiar a început să colinde – până maxim la ora 23:00.

În condițiile date, deși inculpatului i se interzisese prin sentință judecătorească apropierea de locuința, locul de muncă și persoana victimei, instanța civilă emitentă a ordinului de protecție reținând că există dovedită și justificată starea de temere pentru propria viață a victimei, în contextul conflictual întreținut de manifestările violente anterioare ale inculpatului față de fosta soție, și având în vedere apropierea sărbătorilor de iarnă, în noaptea de 23.12.2022, în jurul orei 23:30, inculpatul, având asupra sa un cuțit tip briceag, pe care potrivit propriei declarații îl avea la el folosindu-l pentru a își tăia mâncarea la locul de muncă și respectiv 2 sticle de bere de 0,33 ml, a revenit la locuința victimei și atacat-o pe aceasta, aplicându-i 1-2 lovituri de cuțit în cap, rupându-se lama și un fragment de cel puțin 5,5 cm i-a rămas acesteia înfipt în cap, victima căzând la pământ.

Într-un timp foarte scurt de la depistarea inculpatului, „din 2 pași”, după relatarea victimei cu ocazia ascultării sale de către procurorul criminalist la data de 04.01.2023, acesta a fost lângă ea și a declanșat atacul asupra sa. Victima a încercat în extrem de scurtul timp avut la dispoziție să îl determine pe agresor să o lase în pace, cerându-i, inclusiv în timp ce atacul era în desfășurare, să o lase în pace de dragul fetiței lor și apărându-se de lovituri cu mâinile. Inculpatul a doborât victima la pământ, a lovit-o și a călcat-o intenționat pe față de mai multe ori cu piciorul, pe lângă loviturile cu sticla de bere și de cuțit în cap, deși victima a menționat fetița minoră inculpatului, chiar și în timp ce acesta o lovea, în scopul cruțării vieții sale. Inculpatul a replicat în schimb „acum nu mai contează fata” continuându-și agresiunea. Profitând de un moment scurt în care ploaia de lovituri părea contenită, persoana vătămată a apucat să se ridice de la pământ, dar a fost ajunsă de inculpat și trântită din nou, lovită în cap și în față în timp ce victima continua să implore să îi cruțe viața de dragul fetei lor minore (repeta în continuu „fata, fata..”) până ce i s-a umplut gura de sânge și nu a mai putut vorbi.

La fața locului, în chiar momentul premergător declanșării atacului asupra victimei, a ajuns martorul, taximetrist și vecin cu victima căruia aceasta din urmă a apucat să îi strige, „mă omoară” chiar înainte de a fi doborâtă la pământ de inculpat.

Martorul a apucat să observe cum inculpatul a scos din haină o sticlă de bere de 0,33 ml și, în timp ce victima era la pământ, culcată într-o parte i-a aplicat o lovitură puternică în cap. Martorul a ajuns lângă victimă și l-a împins pe inculpatul aplecat asupra ei spunându-i să o lase în pace că o omoară, inculpatul plecând de la locul faptei, nu înainte de a arunca pe spațiul verde, mânerul cuțitului cu rămășița de lamă atașată, folosit la comiterea faptei.

Pe lângă pedeapsă inculpatul a mai fost obligat la plata sumei de 50.000 euro (sau echivalent în lei) cu titlu de daune morale victimei.

Decizia poate fi atacată cu drept de apel în 10 zile de la comunicare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea