Ziarul Unirea

Către Consiliul Municipal Sebeş – societatea civilă din Sebeş îşi susţine valorile

Domnilor consilieri,
În numele cetăţenilor din municipiul Sebeş care cred şi speră că nu se poate reveni la viaţa normală până nu se aşează oamenii şi lucrurile pe baza respectului legii, a valorii, meritocraţiei şi moralei creştine, noi subsemnaţii, ca reprezentanţi ai societăţii civile – aşa cum ne-am exprimat şi anterior în mass-media revenim şi vă cerem să anulaţi hotărârile adoptate de dumneavoastră în şedinţa din 31 ianuarie a.c. cu privire la refuzul de a acorda titlul de „cetăţean de onoare” al municipiului nostru domnilor patroni: Ioan Istrate, Elisiu Goţa şi Ioan Oprean .
Totodată vă cerem să redezbateţi proiectele şi să le rezolvaţi pozitiv din următoarele considerente:
1. Fiindcă cei trei patroni şi societăţile lor sunt piloni de bază ai economiei oraşului şi ai veniturilor primăriei. Ei asigură circa 1400 de locuri de muncă pentru populaţia oraşului.
2. Întrucât afacerile lor sunt brand-uri recunoscute pe plan naţional şi european iar prin modul de realizare sunt modele de afaceri desfăşurate pe baza de: inteligenţă, curaj, multă muncă, asumare a unor riscuri grele, respect faţă de legile ţării şi a economiei de piaţă.
3. Fiindcă cei trei pe lângă frumoasele averi dobândite sunt oameni pe care-i interesează soarta comunităţii noastre desfăşurând o operă mare de mecenat şi sponsorizare în favoarea culturii, învăţământului, bisericilor şi a aşezămintelor sociale.
Sperăm să nu mai angrenaţi patronatul românesc împotriva celui străin şi invers deoarece din cauza crizei este o luptă mare pentru atrageri de capital în oraş. Mai ales la nivelul oraşului noi nu întâlnim societăţi concurente ci complementare. Ştim că oraşul nostru nu va fi bogat cu oameni săraci. Votul Dumneavoastră pozitiv ne-ar arăta că respectaţi tradiţiile oraşului şi răspundeţi nevoilor prezente.

prof. Nicolae AFRAPT,
pr. Alexandru COMAN,
ec. dr. ing. Ioan CĂLDARE, lector dr. Rodica Silvia STÂNEA,
prof. Nicolae MOGA,
dr. Nicolae DANCIU,
poet Ioan KAMLA,
prof. Gabriel DECEAN

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

24 Comentarii

Dudu 23 februarie 2012 at 15:54

Acum Primare Galbenel Sarbu , cum mai dai ochii cu sebesenii , cu inelectualitatea din Sebes ?

alelui 24 februarie 2012 at 10:59

intelectuali? intelectualii adevarati nu se coboara sa fie slugile afaceristilor…

ia..intelectualii lui peste, ucigasi de copii, nu va mai luptati pentru titluri onorifice care nu arata decit cum isi cumpara bogatii diplome de ca sa intre in istorie cu buzunarele pline.

Daca sinteti chiar asa de intelectuali si luptati pentru valori (aia 3 pentru care va luptati prosteste nu sint decit valori bancare si nu morale) luptati pentru ce trebuie in tara asta
-pentru trai decent, pentru pensii si salarii decente
-pentru reducerea hotiei (cei 3 nu fac cumva afaceri si cu statul?)
-pentru o centura ocolitoare a sebesului ca sa puteti respira si voi
-pentru demnitate.

Si tu draga Afrapt, criminal si ucigas de copii, cum mai ai curajul sa scoti capul afara in lume? Nu visezi niciodata copilul ala pe care l-ai omorit? Nu te trezesti din somn cu chipul lui in fata ta? Sau te trezesti din somn doar cu chipurile luminoase ale lui Istrate Gota si Oprean. Asta in vis..pentru ca in realitate nu le vezi decit fundurile pe care le saruti cu vrednicie impreuna cu “poet” “pr” “lector””ec.dr.ing” etc..care se inghesuie si ei sa sarute aceleasi funduri pline de bani.

Scarboasa adunatura de ticalosi lingusitori…la gunoi cu voi. Nu meritati sa va numiti intelectuali..sinteti niste uzurpatori.

Sa va dea afaceristii aia voua diplome de “pupincurist fara onoare” ca asta meritati.

alelui 24 februarie 2012 at 11:10

precizare
daca este adevarat ca mugurel sarbu si-a facut tatal cetatean de onorare, pot sa adaug ca este un bou.
asa ceva nu se face.Lasa alt primar sa decida…nu iti faci tu tatal, indiferent de merite, cetatean de onoare.

Cucu 23 februarie 2012 at 16:01

Pozitie corecta,pe care o sustin . Pe cine vei gasi acum sa se opuna primare Sarbu ? Ca data trecuta te-ai gasit cu securistul de Feneser si cativa influentati de Ivinis Ghe (alt traseist)
Consilieri , nu va lasati influentati de Caricatura asta de primar Sarbu si votati pt acesti oameni deosebiti

Banu 23 februarie 2012 at 16:09

Primar Sarbu Mugurel … nu ai obraz

hanti 23 februarie 2012 at 16:56

de ce intelectualul elisiu ,membru de onoare a senatului U 1 dec 1918 A I ,care nu a castigat un leu fara sa-l imparta cu cel care a semnat contractul, vrea sa fie cetatean de onoare!!? poate la Alba Iulia , unde a pus multe havele!!.. nu la sebes !

catalin 23 februarie 2012 at 19:30

De unde ați obținut mandatul de reprezentanți ai cetățenilor Municipiului Sebeș? Vizați un post sau sponsorizări de la cei trei crai? Nu cred ca merita titlul de ”cetățean de onoare” pentru afacerile ce le desfășoară. Până la urma tot ce au realizat rămâne în conturile lor! Și sunt curios ce părere au angajații despre acești patroni!? Domnilor și ”stimată” doamnă nu va mai lingușiți degeaba și nu faceți propagandă ieftină fără nici un rost. Nu se poate compara nici unul dintre aceștia cu : Blaga,F.Farcasiu,R.Stanca,D.Pavel,C.Filtsch…etc. Și veniturile la bugetul de stat cred ca merg intr-o parte mult mai mare la București decât la Sebeș.

coco 23 februarie 2012 at 20:34

Dar tatal lui Mugurel Galbenel ce a facut pt Sebes de la facut chiar Sarbu cetatean de onoare ?

statuia 23 februarie 2012 at 19:31

Cine nu-si mai aduce aminte de un fost primar al unui oras din Moldova, care a dat numele sau stadionului local, pe cand el sarac cu duhul ce era, se afla inca in viata !!!!!!!
Seche nu era muscat de vreo streche, ci tot de ORGOLIU !!!!
Bunul simt al romanului, ridica statui celor disparuti, care se remarcasera in domeniile lor de activitate pe timpul vietii.
Dupa asa zisa revolutie, valorile s-au dat peste cap si multi „ISI FAC SAU COMANDA” CHIP CIOPLIT, inainte de a da ortul popii.
Da-le Doamne, mintea cea de pe urma, ca pe aia de acum, nu o au!!!

matahala 23 februarie 2012 at 20:15

apare ciudata aparitie in prima pozitie a „intelectualilor” a profesorului Afrapt care a omorit un elev de al sau.

De ce se insista cu numirea ca cetateni de onoare a unor afaceristi? sa se descurce cu afacerile lor…nu se sea impauneze cu titluri….Bogatia lor se bazeaza pe saracia altora…..

gipsy gypsanu 23 februarie 2012 at 22:01

valorii, meritocraţiei şi moralei creştine…da,de morala crestina a dat dovada si pacatosul Afrapt Niculae,cand l-a lasat pe nenorocitul ala de copil sa crape…cine vorbeste de morala,toti n……

gipsy gypsanu 23 februarie 2012 at 22:07

evident,niste capitalisti fara mama si tata.Capitalistii nu sunt baieti buni,dimpotriva..Ce,credeti ca astia fac exceptie? Povestea cu datul painii… e doar exploatarea omului de catre capitalist

coco 23 februarie 2012 at 20:29

Dar tasu lu’ primarul Galbenel Sarbu ce a facut pt Sebes de a fost facut chiar in mandatul lui „mugurel” cetatean de onoare ?
Si de aici poti vedea caracterul MIC a lui Galbenel

danel 23 februarie 2012 at 21:50

Lingaul de Afrapt..mai bine avea grija ca acel baiat sa nu moara,a fost vina lui ca n-a lasat sa fie salvat…

danel 23 februarie 2012 at 21:57

„Fiindcă cei trei pe lângă frumoasele averi dobândite sunt oameni pe care-i interesează soarta comunităţii noastre desfăşurând o operă mare de mecenat şi sponsorizare „..da..e evident ca v-au sponsorizat pe voi…Afrapt ar trebui sa-si toarne cenusa in cap si sa se roage la D-zeu sa-l ierte ptr ce a facut ,sau mai bine zis n-a facut…rusine..

robert 23 februarie 2012 at 22:09

Eu zic sa ii facem si pe cei de la Kronospan cetateni de onoare ca doar si ei ne baga cancerul in oase. Si pe cei de la HOLZINDUSTRIE ca doar si ei ne ajuta sa ne defrisam tara.

gipsy gypsanu 23 februarie 2012 at 22:16

Sa nu uitam firmele Lidel si Kaifland,care ne dau mancare pe bani multi…si ei merita…si firma Voltrans,care ne zguduie cu vechile-i rable,sau firma Capris,care ne imbraca in piei de mamut,si multi altii

Lili 24 februarie 2012 at 7:43

Chiar , lui Ivinis Ghe de ce nu=i dati titlul de CETATEAN TRASEIST POLITIC ? :)))

victor 23 februarie 2012 at 22:18

Ce imi place cand se balacaresc intre ei sebesenii. sunt aproape ca oltenii. Au stat degeaba sasii cu ei atata timp ca nu i-au invatat nimic.

gheorghe-madrid 23 februarie 2012 at 23:49

nu e posibil sa dai asemenea titlu unor afaceristi …care sigur nu sunt prea coreti…nu am informati poate gresesc ,,,dar pentru ce sa primeasca un asemenea titlu ???????

sebesan 24 februarie 2012 at 0:10

da,afrapt sa se roage la D-ZEU pt ca din cauza lui a murit un copil si a fost cel mai mare sustinator al kronospanului(dandu-l apoi afara in semn de recunostinta).sunt penibili ceilalti care au iesit in presa pt.3 oameni care numai D-zeu stie daca merita sau nu sa fie cetateni de onoare.de ce nu au iesit in presa pt.centura,MAREA POLUARE CREATA DE KRONOSPAN,starea lacului-insula,etc.sunteti jalnici d.lor

Ali 24 februarie 2012 at 7:47

Primarul Galbenel Sarbu (gainar) este oare CETATEAN de ONOARE ???

alelui 24 februarie 2012 at 10:39

ia..intelectualii lui peste, ucigasi de copii, nu va mai luptati pentru titluri onorifice care nu arata decit cum isi cumpara bogatii diplome de ca sa inte in istorie cu buzunarele pline.

Daca sinteti chiar asa de intelectuali si luptati pentru valori (aia 3 pentru care va luptati prosteste nu sint decit valori bancare si nu morale) luptati pentru ce trebuie in tara asta
-pentru trai decent, pentru pensii si salarii decente
-pentru reducerea hotiei (cei 3 nu fac cumva afaceri si cu statul?)
-pentru o centura ocolitoare a sebesului ca sa puteti respira si voi
-pentru demnitate.

Si tu draga Afrapt, criminal si ucigas de copii, cum mai ai curajul sa scoti capul afara in lume? Nu visezi niciodata copilul ala pe care l-ai omorit? Nu te trezesti din somn cu chipul lui in fata ta? Sau te trezezesti din somn doar cu chipurile luminoase ale lui Istrate Gota si Oprean. Asta in vis..pentru ca in realitate nu le vezi decit fundurile pe care le saruti cu vrednicie impreuna cu „poet” „pr” „lector” etc..care se inghesuie si ei sa sarute aceleasi funduri

Scarboasa adunatura de ticalosi lingusitori…la gunoi cu voi. Nu meritati sa va numiti intelectuali..sinteti niste uzurpatori.

Sa va dea afaceristii aia voua diplome de „pupincurist fara onoare” ca asta meritati.

Robespierre 24 februarie 2012 at 11:01

Intradevar, penibila aceasta luare de pozitie din partea unor persoane care se erijeaza in reprezentantii societatii civile din Sebes, in purtatorii de cuvant ai comunitatii. Nu sunt din Sebes si nu-i cunosc prea bine, dar am facuit niste „sapaturi” si am aflat ceva despre acesti domni ( si doamna), persoane respectabile dealtfel, dar care nici pe departe nu reprezinta nici comunitatea, nici societatea civila si nici intelectualii Sebesului, chiar daca sunt preoti, poeti,dr.ing. sau au alte titluri pompoase.
Cred ca daca s-ar acorda titlu de cetatean de onoare in functie de :frumoasele averi”, de capacitatea contului bancar sau de sponsorizarile politice, am cadea intrun derizoriu si ridicol teribil.
.Mai cred ca nu trebuia acordat acest titlu nici tatalui primarului si nu trebuie acordat nici altor persoane pe criteriul bogatiei, influentei sau sponsorizarii, ci, asa cum am mai spus, unor personalitati reprezentative, artistic, cultural, stintific, sportiv, care sa binemerite aceast titlu.
In acest sens cred ca demersul distinsilor intelectuali din Sebes ar trebui cnalizat intr-o alta directie si nu intr-o atitudine slugarnica, lingusitoare,umila, fata de potentatii zilei.

Comentariile sunt oprite