Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Câți bani trimit în țară, anual, românii din străinătate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cele mai recente calcule, făcute de o fundaţie care se ocupă de antreprenoriat şi migraţie, arată că românii care lucrează în străinătate trimit în țară circa 7 milioane de euro în fiecare an.

bani multiDatele arată şi că diaspora pune deoparte, anual, aproape 30 de miliarde de euro, bani care ar putea fi atraşi, sub formă de investiţii, de către ţara noastră.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Calculele sunt făcute pe baza estimărilor primite de la consulate şi ambasade, care arată că peste hotare lucrează aproape 5 milioane de români.

Un român care munceşte în Italia câştigă, potrivit Eurostat, 19 mii de euro pe an. Potrivit estimărilor, 9 mii de euro se duc pe cheltuielile de zi cu zi, 2 mii de euro ajung în ţară, iar 8 mii de euro sunt puşi deoparte, ca economii. Sumele au fost raportate la cei 3,5 milioane de români care trimit anual bani acasă din ţările în care lucrează. Aşa s-a ajuns la concluzia că românii din diaspora reprezintă un potenţial de investiţie de 28 de miliarde de euro, potrivit Digi24. (V.N.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Codul rutier 2024: Regula puțin cunoscută de către șoferii cu permis categoria B. Amenda este peste 10.000 lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Codul rutier 2024: Regula puțin cunoscută de către șoferii cu permis categoria B. Amenda este peste 10.000 lei Legislația rutieră devine tot mai riguroasă, iar Poliția Rutieră a început să monitorizeze mai atent comportamentul conducătorilor auto pe șosele, în special în perioadele cu trafic intens, cum ar fi sărbătorile. Un detaliu frecvent ignorat de șoferii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea