Rămâi conectat

Actualitate

Câți bani au virat românii la fondurile de pensii, pilonul II în 2021

Ziarul Unirea

Publicat

în

Câți bani au virat românii la fondurile de pensii, pilonul II în anul 2021

Creşterea Bursei de Valori Bucureşti cu 7% în decembrie a dus activele fondurilor Pilon II la un maxim istoric de 89 mld. lei.

Citește și: Pensii 2022: Majorare pensii ianuarie 2022 • punctul de pensie • ajutorul pentru pensionari • impozitarea pensiilor • pensii militare 2022

Viitorii pensionari ai României, adică acei salariaţi care contribuie în mod obligatoriu cu 3,75% din venitul brut lunar pentru administrarea privată a economiilor pentru bătrâ­neţe, au virat 9,8 mld. lei (2 mld. euro) către fondurile de pensii private obligatorii Pilon II în 2021, arată datele agregate de ZF de la Au­to­ritatea de Supraveghere Financiară.

Astfel, în fiecare lună din 2021, în conturile celor mai mari investitori ai bursei locale, respectiv cele şapte fonduri Pilon II, au intrat în medie circa 815 milioane de lei de la salariaţi, sume de bani care au fost direcţionate în cea mai mare parte în achiziţia de titluri de stat şi în proporţie de circa 25% către acţiuni. Comparativ cu 2020, sumele s-au majorat cu 1 mld. lei pe fondul creşterilor salariale şi ca urmare a majorării celor care au început să cotizeze la P2.

Sursa: zf.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea