Rămâi conectat

Ştirea zilei

Câtă economie va produce noul iluminat public inteligent din Alba Iulia? O primărie din țară REDUCE cu două ore iluminatul public din oraș pe timp de noapte

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Câtă economie va produce noul iluminat public inteligent din Alba Iulia? O primărie din țară REDUCE cu două ore iluminatul public din oraș pe timp de noapte

Primăria municipiului Alba Iulia își propune să facă o economie substanțială în ceea ce privește consumul de curent electric, grație unor contracte proaspăt semnate de primarul Gabriel Pleșa.

În urma unei investiții de 10 milioane de euro, despre care edilul a transmis că va fi finalizată în cursul unui an de zile, orașul nostru va beneficia de o factură substanțial mai mică la curentul electric, prin înlocuirea aproape totală a corpurilor de iluminat din mai multe cartiere cu corpuri LED.

Mai exact, întrebat de ziarulunirea.ro, primarul Gabriel Pleșa a declarat că economia s-ar ridica la minim 50% din nivelul actual, la finalizarea proiectului.

Primăria orașului Arad a hotărât să reducă cu două ore iluminatul stradal pe timp de noapte, aceasta fiind o primă măsură pentru a reduce consumul de curent electric, în contextul deciziei CE de a se face economie, pe fondul războiului din Ucraina și a livrării de gaz rusesc la iarnă.

CITEȘTE ȘI: Iluminat public inteligent pentru mai multe cartiere din Municipiul Alba Iulia: Primarul Gabriel Pleșa a semnat contractele pentru realizarea lotului 1 și 2

Viceprimarul Lazăr Faur a anunțat miercuri că pornirea iluminatului stradal va fi amânată cu o oră şi se va opri mai repede cu o oră dimineaţa, iar semafoarele electrice din municipiu care funcţionau doar pe culoarea galben intermitent au fost oprite.

Despre o decizie asemănătoare la nivelul municipiului Alba Iulia, primarul Gabriel Pleșa a declarat pentru ziarulunirea.ro că astfel de măsuri încă nu sunt luate în considerare pentru a fi aplicate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea