Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cât va dura până 60% din populația României va fi vaccinată anti-COVID. Ce spun experții din Sănătate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Şeful Comitetului Naţional de conducere a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, medicul militar Valeriu Gheorghiţă, a declarat că, dacă lucrurile decurg bine, în următoarele şase luni ar trebui să se asigure o imunizare a populaţiei împotriva noului coronavirus în proporţie de 60-70%, transmite Agerpres.

„Dacă lucrurile decurg bine şi disponibilitatea vaccinurilor va fi aceea de care noi avem nevoie, ar trebui ca în primele şase luni din acest moment să putem asigura imunizarea a circa 60-70 la sută din populaţie, ceea ce reprezintă nivelul la care consecinţele pandemiei sunt mult diminuate şi putem pune punct acestui flagel”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă, prezent duminică la Institutul Matei Balş, pentru a asista la administrarea primelor doze de vaccin împotriva noului coronavirus.

El a explicat că, luni, 28 decembrie, România va primi următoarea tranşă de vaccinuri, iar de marţi va începe distribuirea acestora către cele 370 de centre din unităţile medicale.

Cu privire la începerea campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă a spus că acesta este un “moment emoţionant” şi va face tot ce ţine de el pentru ca vaccinarea oamenilor să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.

„Este un moment emoţionant pentru toată lumea. Trebuie să vă spun că azi este este ziua profesorului Louis Pasteur, părintele microbiologiei, şi cred că această campanie de vaccinare reprezintă un tribut adus cercetării medicale, progresului ştiinţific şi tuturor celor care sau jertfit pentru a salva vieţi omeneşti, întregului corp medical, dar şi tuturor pacienţilor care din păcate au avut de suferit din cauza acestei pandemii”, a afirmat Gheorghiţă.

Sursa: stirileprotv.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Bordean Alex-Andrei, de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud, performanță remarcabilă la olimpiada de tehnologia informației: Locul I la etapa județeană și calificare la națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bordean Alex-Andrei, de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud, performanță remarcabilă la olimpiada de tehnologia informației: Locul I la etapa județeană și calificare la națională Citește și: Performanță deosebită pentru un elev de clasa a VI-a din Alba Iulia: Stănilă Răzvan, locul I la Olimpiada Micilor Istorici – Faza Județeană și calificare la națională Bordean […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea