Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Cât va costa un kilogram de cireșe românești în piețe, în 2023: Preţul estimat, surprinzător

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cât va costa un kilogram de cireșe românești în piețe, în 2023: Preţul estimat, surprinzător

Odată cu sfârșitul primei luni calendaristice din primăvară 2023, producătorii autohtoni de fructe anunță când vor apărea cireșele în piețele din România, în perioada următoare. Care este prețul estimat al micilor fructe roșii.

Cât costă un kilogram de cireșe românești în 2023

Cireșele sunt, fără îndoială, vedetele oricărui sezon estival. Fructele roșii românești vor apărea pe piețele din România între 20 și 25 mai 2023. Specialiștii susțin că, în acest an, pomii ar fi pornit mai greu în vegetație, înflorind puțin mai târziu.

În ceea ce privește tariful fructelor, românii vor plăti în jur de 15 lei per kilogram, la poarta fermei, iar în piețele din țară, aceeași cantitate de cireșe s-ar vinde cu 30 de lei.

„Anul acesta se pare că pomii pornesc un pic mai greu în vegetație, ceea ce nu este rău deloc, în sensul că lunile februarie și martie au fost un pic mai reci.

Ne avantajează pentru că pornind mai târziu în vegetație, înfloresc mai târziu și astfel avem speranța că nu vom fi afectați de înghețurile târzii de primăvară.

Estimăm că primul soi de cireșe care se maturează la noi în plantație și în condițiile pedoclimatice sau microclimatul din zona județului Ialomița, mai precis Coșereni, undeva în jurul datei de 20 mai, preconizăm că se va matura soiul Early Lory.

Este unul dintre cele mai timpurii soiuri care se maturează în România și la noi în zonă în jurul datei de 20 mai, să zicem cel târziu 25 mai.

Din experiența pe care o am în decursul timpului, tot ceea ce am vândut ca și fructe în sistem angro, niciodată nu am vândut peste 15 lei kilogramul, chiar dacă vorbim de soiuri extratimpurii și când vorbim de soiuri medii și târzii, prețul a fost undeva cam între 6 și 10 lei per kilogram, iar pe piață ajunge la 30 lei.”, a declarat pomicultorul ing. Marius Roman.

Sursa: playtech.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Nume despre care NU ŞTIAI că se sărbătoresc de FLORII. Cui trebuie să mai spui „La Multi Ani!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Nume despre care NU ŞTIAI că se sărbătoresc de FLORII. Cui trebuie să mai spui „La Multi Ani!” Citește și: Ce nume de fete și băieți cu nume de floare se sărbătoresc de Florii Floriile sunt prilej de sărbătoare pentru români în Postul Paştelui. Dacă aveţi prieteni sau rude care poartă nume de flori, cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea