Cât va costa DEMOLAREA blocului G2 (Turturica) și realizarea parcării colective supraetajate pe trei nivele

500.000 de euro costă doar demolarea blocului G2 (Turturica), iar toată realizarea „Parcării Minune” ar urma să coste peste 2,5 milioane de euro (13,6 mil lei).

Un document ținut secret de fiecare dată când consilierii locali erau puși să voteze studiile de fezabilitate, în ultimii 15 ani la primăria Alba Iulia, adică tocmai Devizul General, a devenit în final prezent în hotărârile de consiliul local.

Asta, după zeci de cereri și intervenții ale Asociației ” Alba Iulia Infrastructură”!

Orbiți de factorul electoral, după ce blocul Turturica a fost folosit ca și monedă de schimb la toate alegerile locale din ultimii 25 de ani, iată că problema se vrea tranșată în favoarea celor ce au cerut „Ștergerea de pe fața pământului” a ” Turturicii.

Își va permite primăria Alba Iulia să realizeze în final parcarea?

Este posibilă folosința acesteia într-o înfundătură cu căi de acces înguste și anevoioase? Opinia mea a fost mereu că NU!

În fapt, s-ar fi putut reabilita blocul, se puteau face apartamente de 44 mp acolo și garsoniere de 33 mp care puteau fi valorificate, zona devenind una civilizată.

Cu banii obținuți se putea face o parcare utilă în fața fostei Policlinici sau chiar în Arnsberg, în fața Bisericii Evanghelice (fosta centrală termică).

Când am prezentat aceste aspecte, mai ales costurile uriașe doar pentru demolare, am fost admonestat de conducerea primăriei, dar și de unii „specialiști” de pe rețelele de socializare.

Iată cifrele!! Ele spun tot! Le-au scos „din burtă”?? De unde o să aibă primăria Alba Iulia 10 milioane de euro ca să facă măcar 3 astfel de parcări?

Trag din nou aceeași concluzie: cea mai catastrofală administrație locală din Ardeal își are sediul la Primăria Alba Iulia!

Mircea TRIFU, consilier local al Acțiunii Naționale Alba (A.N.A.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...