// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Cât timp durează până când iese alcoolul din sânge?

Este bine de ştiut, mai ales de şoferi, cât timp durează până când iese alcoolul din sânge

Sunt multe cazuri în care șoferii se urcă la volan după o noapte grea îmbibată cu alcool. Chiar dacă dorm o noapte întreagă sunt extremi de supărați și mirați atunci când constată că sunt opriți de polițiști și rămân fără permis pentru că fiola depistează încă urme de alcool. Dacă știau în cât timp iese alcoolul din sânge, nu mai aveau asemenea neplăceri.

Medicii ne avertizează asupra faptului că ficatul are un ritm de metabolizare care nu poate fi accelerat nici cu somn și nici cu exerciții fizice. Timpul de eliminare a alcoolului din sânge diferă de la un individ la altul, în funcție de greutate și de vârstă. Dacă un bărbat bea o bere (500 ml, cu 5% alcool) într-o jumătate de oră, alcoolul va fi complet eliminat din organism de trei ori mai greu decât dacă ar fi consumat berea în aproximativ o oră.

Timpul necesar unui astfel de proces ar fi undeva la două ore, triplându-se dacă berea este consumată în doar 30 de minute.

În ceea ce privește vinul, 250 de ml consumați în jumătate de oră, se vor elimina complet din organism în aproximativ două ore și 15 minute, în timp ce dacă aceeași cantitate este consumată într-o oră, este nevoie de puțin peste o oră ca alcoolul să se elimine complet din organism.

La băuturile spirtoase băute într-o jumătate de oră, 50 de ml de alcool cu concentrație de 40% se elimină în aproximativ o oră jumătate. Dacă o femeie consumă o bere într-o oră, are nevoie de aproximativ două ore și 20 de minute ca alcoolemia ei să revină la 0, iar dacă berea se consumă mai rapid, în doar 30 de minute, timpul necesar este ceva mai mare de 7 ore. În cazul vinului, 250 de ml sunt eliminați complet în aproximativ 3 ore și 20 de minute dacă el este consumat în aproximativ o oră, dar dacă se bea mai rapid, răspunsul la întrebarea în cât timp iese alcoolul din organism este aproximativ 6 ore.

Eliminarea a 50 de ml de băutură spirtoasă cu o concentrație de 40% alcool  se face în aproximativ două ore, urmând ca în cazul în care cantitatea e dublată la 100 de ml, timpul necesar eliminării să crească și el la 4 ore și jumătate. Chiar și așa,  medicii spun că indiferent de individ și de cantitatea de alcool consumată, ”alcoolul iese complet din sânge abia după 24 de ore”. Tocmai de aceea, dacă șoferii au consumat noaptea precedentă mult alcool, este indicat să nu se urce la volan a doua zi.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

5 Răspunsuri la Cât timp durează până când iese alcoolul din sânge?

 1. Titirca inima rea 14.07.2017 la 2:05

  Singura consolare pentru cei care beau,e ca betia spre deosebire de prostie (a vedea votantii PSD) trece.
  Pe de alta parte toti cei care au baut un pahar Nu va urcati la volan.

 2. gogu 10.12.2017 la 10:59

  Nu vad legatura intre PSD si vinul baut,poate vezi tu paharele lu base,care nu este psd-ist.

  • Hreanu 10.12.2017 la 16:01

   Ba da este o legătură mare…astia beau pi.sat nu alcool de la maestrul lor Ciolos si au ordin sa intoxice internetul cu comentarii anti-psd…mi.e greata de ei..ma duc sa.mi iau o lămâie. ..

   • mike 11.12.2017 la 1:11

    Articolul se refera la ceva care ajuta celor ce trag la masea –dar– romanul deviaza de la subiect si revine intotdeauna la politica — Am dedus ca altercatiile astea se datoresc mersului prost al tarii– a nivelului scazut de viata din tara — puterea de cumparare mica — Vina o poarta toti cei ce sau perindat la conducerea tarii si mai ales partidului dupa rev. care a distrus totul — industrie ,agricultura -zootehnie padurile — acum tara e o baba cheala cu peruca — iar oamenii dau vina uni pe altii- E usor sa faci o rana — la minut — dar vindecarea ei dureaza timp — Ma intreb se va insanatosii Romania vreodata??

 3. Eu 11.12.2017 la 13:39

  Toti cei care beau si apoi conduc masini sau moto, sunt niste cretini-tampiti.Ar tre legi dure,gen anulare carnet si fara posibilitate de a lua alt carnet cel putin 5ani.