Rămâi conectat

Actualitate

Cât timp durează până când iese alcoolul din sânge?

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Este bine de ştiut, mai ales de şoferi, cât timp durează până când iese alcoolul din sânge

Sunt multe cazuri în care șoferii se urcă la volan după o noapte grea îmbibată cu alcool. Chiar dacă dorm o noapte întreagă sunt extremi de supărați și mirați atunci când constată că sunt opriți de polițiști și rămân fără permis pentru că fiola depistează încă urme de alcool. Dacă știau în cât timp iese alcoolul din sânge, nu mai aveau asemenea neplăceri.

Medicii ne avertizează asupra faptului că ficatul are un ritm de metabolizare care nu poate fi accelerat nici cu somn și nici cu exerciții fizice. Timpul de eliminare a alcoolului din sânge diferă de la un individ la altul, în funcție de greutate și de vârstă. Dacă un bărbat bea o bere (500 ml, cu 5% alcool) într-o jumătate de oră, alcoolul va fi complet eliminat din organism de trei ori mai greu decât dacă ar fi consumat berea în aproximativ o oră.

Timpul necesar unui astfel de proces ar fi undeva la două ore, triplându-se dacă berea este consumată în doar 30 de minute.

În ceea ce privește vinul, 250 de ml consumați în jumătate de oră, se vor elimina complet din organism în aproximativ două ore și 15 minute, în timp ce dacă aceeași cantitate este consumată într-o oră, este nevoie de puțin peste o oră ca alcoolul să se elimine complet din organism.

La băuturile spirtoase băute într-o jumătate de oră, 50 de ml de alcool cu concentrație de 40% se elimină în aproximativ o oră jumătate. Dacă o femeie consumă o bere într-o oră, are nevoie de aproximativ două ore și 20 de minute ca alcoolemia ei să revină la 0, iar dacă berea se consumă mai rapid, în doar 30 de minute, timpul necesar este ceva mai mare de 7 ore.

În cazul vinului, 250 de ml sunt eliminați complet în aproximativ 3 ore și 20 de minute dacă el este consumat în aproximativ o oră, dar dacă se bea mai rapid, răspunsul la întrebarea în cât timp iese alcoolul din organism este aproximativ 6 ore.

Eliminarea a 50 de ml de băutură spirtoasă cu o concentrație de 40% alcool  se face în aproximativ două ore, urmând ca în cazul în care cantitatea e dublată la 100 de ml, timpul necesar eliminării să crească și el la 4 ore și jumătate. Chiar și așa,  medicii spun că indiferent de individ și de cantitatea de alcool consumată, ”alcoolul iese complet din sânge abia după 24 de ore”.

Tocmai de aceea, dacă șoferii au consumat noaptea precedentă mult alcool, este indicat să nu se urce la volan a doua zi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România lovită de un nou val de ninsori. Temperaturile scad, iar în multe zone va fi ger

Ioana Neag

Publicat

în

România lovită de un nou val de ninsori. Temperaturile scad, iar în multe zone va fi ger Primăvara se lasă așteptată, conform specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie. Se anunță ploi, vânt, vreme extrem de rece pentru această perioadă, ger și ninsori la altitudini mai mari de 1.500 de metri. Specialiștii de la Administrația […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea