Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Politică Administrație

Cât ne costă PENSIILE SPECIALE ale primarilor și viceprimarilor? Au PRIMĂRIILE și CONSILIILE JUDEȚENE bani pentru a le plăti?

Unirea Ziarul

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Cât ne costă PENSIILE SPECIALE ale primarilor și viceprimarilor? Au PRIMĂRIILE și CONSILIILE JUDEȚENE bani pentru a le plăti?

Ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu, a declarat pentru Digi24.ro că impactul bugetar anual al pensiilor speciale pentru primari, viceprimari, preşedinţi de CJ şi vicepreşedinţi de CJ, este cuprins între 150 şi 170 de milioane de lei. Pensiile vor fi plătite de Primării şi de Consiliile Judeţene.

Suma necesară pentru a acoperi cheltuiala Primăriilor şi a Consiliilor Judeţene urmează a fi dată de Guvern la rectificarea bugetară din această toamnă, susţine vicepremierul Daniel Suciu.

Totul depinde însă de decizia ministerului de Finanţe, condus de Eugen Teodorovici, cel care a avut o dispută pe Codul Administrativ cu ministrul Dezvoltării.

Eugen Teodorovici l-a acuzat pe Daniel Suciu că se foloseşte de Codul Administrativ şi de pensiile speciale pentru a-şi asigura votul delegaţilor la Congresul de săptămâna trecută. Fără acordul finanţelor şi fără acoperirea acestor cheltuieli, administraţiile locale nu au bani pentru pensiile speciale.

Codul Administrativ a fost modificat din nou în şedinţa de Guvern de miercuri şi a fost trimis la publicare în Monitorul Oficial. Odată publicată în Monitor, legea produce efecte.

Astfel, foştii primari, care au împlinit 65 de ani, viceprimarii, preşedinţii de CJ şi vicepreşedinţii de CJ pot depune cerere pentru acordarea indemnizaţiei pentru limita de vârstă.

sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețea de canalizare în comuna Lunca Mureșului: Primăria solicită acordul de mediu din partea APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Rețea de canalizare în comuna Lunca Mureșului: Primăria solicită acordul de mediu din partea APM Alba Peste 600 de persoane din comuna Lunca Mureșului urmează să beneficieze de rețea de canalizare, în urma proiectului „Extindere și Înființare canalizare, în comuna Lunca Mureșului”. Proiectul așteaptă acordul de mediu din partea APM Alba. Beneficiarul lucrării urmărește îmbunătățirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea