Rămâi conectat

Actualitate

Cât durează forma asimptomatică de COVID-19? Absența simptomelor nu înseamnă întotdeauna recuperare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cât durează forma asimptomatică de COVID-19? Absența simptomelor nu înseamnă întotdeauna recuperare

Atenția oamenilor de știință germani a fost atrasă de trei cazuri de Covid-19, care au durat, nici mai mult, nici mai puțin decât 37 de zile, deși boala a decurs fără simptome. Cercetătorii și-au expus punctele de vedere legate de acest subiect într-un articol publicat în Allergy.

Printre altele, experții germani atrag atenția că este greșit ca o persoană să iasă din izolare după 14 zile, iar absența simptomelor nu înseamnă întotdeauna recuperare, singura dovadă că boala a trecut este rezultatul negativ al testului PCR efectuat la interval de două zile.

În general se știe că pacienții care au suferit o formă severă a infecției cu coronavirus pot rămâne purtători de virus câteva săptămâni, ba chiar luni după însănătoșire. Dar până acum nu se știe cât timp sunt purtători ai virusului SARS-CoV-2 persoanele care au trecut prin boală fără simptome.

Oamenii de știință au descris cazuri în care doi bărbați în vârstă de 27 și 36 de ani, precum și o femeie în vârstă de 36 de ani, au rămas purtători activi ai virusului în nazofaringe până la 37 de zile, dar nu au prezentat niciun simptom al bolii. În toate cazurile, prezența virusului a fost confirmată prin teste PCR, efectuate la intervale regulate de timp.

În plus, au fost utilizate o serie de alte analize care au confirmat prezența virusului. Acest lucru înseamnă că persoane aparent sănătoase au fost, pentru ceilalți din jur, potențiali purtători periculoși ai virusului timp de două sau mai multe săptămâni. De asemenea, acești pacienți au avut un nivel mai ridicat de anticorpi IgG și IgM decât cei cu simptome pronunțate.

Astfel, studiul confirmă faptul că pacienții asimptomatici pot rămâne purtători și distribuitori de virus periculoși timp de mai multe săptămâni, iar acest lucru poate fi descoperit doar folosind un test PCR.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Se lucrează intens la vaccinul împotriva pestei porcine. Testările pilot pentru vaccin ar urma să înceapă în 2024 în Lituania, România și Kenya

Unirea Ziarul

Publicat

în

Se lucrează intens la vaccinul împotriva pestei porcine. Testările pilot pentru vaccin ar urma să înceapă în 2024 în Lituania, România și Kenya În acest moment, pesta porcină africană este principalul risc pentru sănătatea porcilor din întreaga lume, iar un vaccin reprezintă singura metodă de eradicare a bolii. În absența lui, chiar și anul acesta […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea