Cât costă, în medie, revizia propriului autoturism pentru perioada de vară (estimări)

Un român parcurge, în medie, 5.000 de kilometri cu propria mașină în perioada de vară şi ar trebui să aloce aproximativ 700 de lei pentru revizia autovehiculului, în sezonul cald, arată estimările specialiştilor unui magazin online de piese şi accesorii auto.

Conform sursei citate, media distanţei parcurse cu propriul autoturism în lunile de vară reprezintă aproximativ 40% din distanţa totală parcursă într-un an.

În acest context, specialiştii AutoEco.ro recomandă o verificare amănunţită a autovehiculului înainte de a pleca în vacanţa de vară, pentru a remedia posibile defecţiuni şi a preîntâmpina eventuale probleme generate de un drum lung. Astfel, pe lista problemelor de revizuit sunt: filtrele şi nivelul uleiului de motor, sistemele de suspensie, direcţie şi de frânare, anvelopele, sistemul de lumini, precum şi soluţia de climatizare.

De asemenea, este recomandat ca intervalul de revizie a nivelului uleiului de motor să nu depăşească 12 luni sau maximum 15.000 de km parcurşi.

Din datele centralizate de magazinul online reiese că pregătirea maşinii pentru vară necesită un buget de 700 de lei, această revizie având un cost mai scăzut decât pregătirea necesară la ieşirea din sezonul rece, care ajunge până la aproximativ 800 de lei.

Sursa Agerpres

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...