Rămâi conectat

Actualitate

Cât câștigă șeful SRI, instituția care veghează la securitatea națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Directorul Serviciului Român de Informaţii, instituţia care previne şi combate acţiunile de spionaj sau de terorism, protejează secretele statului și promovează interesele de securitate ale ţării, are un salariu în valoare de puţin peste 1.000 de euro pe lună, potrivit datelor centralizate de ZF din declaraţii de avere.

George Maior, fostul director al SRI, a avut un salariu lunar de aproape 4.900 de lei (1.101 euro) pe lună în 2012, potrivit celei mai recente declaraţii de avere publicată pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate. Această declaraţie care a fost completată la data de 10 iunie 2013 şi reprezintă salariul din 2012, anul în care angajaţii din sistemul bugetar mai aveau de recuperat din salariile „tăiate” de Guvernul Boc în 2010.

SRI este condus de un director cu rang de ministru numit de Parlament la propunerea preşedintelui, iar în prezent un ministru are un salariu lunar în jurul valorii de 5.300 de lei net pe lună.

Salarizarea bugetarilor de la SRI are anomalii, aşa cum se întâmplă frecvent şi în alte instituţii de stat, în care şefii câştigă mai puţin decât subalternii. Spre exemplu, actualul director interimar al SRI, Florian Coldea, a avut un salariu lunar de 9.442 de lei pe lună în 2013, el obţinând această sumă din funcţia de prim-adjunct al directorului SRI, potrivit declaraţiei de avere publicată pe site-ul SRI şi completată pe 5 iunie 2014.

Dacă va fi numit la conducerea SRI, Eduard Hellvig va trece de la un salariu brut de peste 7.700 de euro din funcţia de eurodeputat la un salariu de aproape cinci ori mai mic.

Sursa Zf.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea