Rămâi conectat

Actualitate

Casa Eficientă Energetic: Cât ar putea primi cei care doresc să-şi îmbunătăţească locuinţele din punct de vedere energetic

Ziarul Unirea

Publicat

în

Casa Eficientă Energetic: Cât ar putea primi cei care doresc să-şi îmbunătăţească locuinţele din punct de vedere energetic

Până la 15.000 de euro ar putea primi din partea statului cei care doresc să-şi îmbunătăţească locuinţele din punct de vedere energetic, printr-un nou program anunţat de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).

Programul Casa Eficientă Energetic ar putea demara, pentru prima dată, în decursul acestui an, potrivit unei declaraţii a ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor. Prin intermediul acestui program, AFM ar putea finanţa cu până la 15.000 de euro o locuinţă, scrie avocatnet.ro.

“Avem un buget total de 429 de milioane de lei şi ne-am programat să avem între 6000 şi 8000 de beneficiari”, a precizat ministrul Mediului.

Programul Casa Eficientă Energetic ar urma să finanţeze sisteme de încălzire, iluminat ecologic şi sisteme de izolaţie termică. Mai mult, programul s-ar putea adapta la ceea ce îi lipseşte fiecăruia. Asta înseamnă că cei care vor să îşi eficientizeze energetic locuinţele vor putea cumpăra fie doar o categorie de sisteme, fie toate tipurile de tehnologii enumerate anterior.

Aceşti bani ar putea fi folosiţi pentru achiziţionarea de centrale pe peleţi, ferestre izolante, leduri sau panouri solare.

Programul nu se adresează numai persoanelor fizice. Instituţiile publice ar putea accesa şi ele fonduri pentru achiziţionarea de echipamente eficiente energetic. Pentru acestea, bugetul va fi separat şi este calculat la 384 de milioane de lei.

Programul prin care cetăţenii vor putea beneficia de un ajutor de la stat de până la 15.000 euro pe locuinţă pentru a creşte eficienţa energetică a imobilului este în stadiul de pregătire. Acesta este un proiect prioritar, prevăzut în proiectul de buget pe anul 2020 al Administraţiei Fondului pentru Mediu, sub denumirea ”Programul privind creşterea eficienţei energetice în clădiri unifamiliale” sau ”Casa Eficientă Energetic”.

Urmează să fie finalizate ghidurile de finanţare, iar apoi va fi stabilit un calendar de aplicare a programului. După aceste etape, programul Casa Eficientă Energetic va demara, după cum ne-au spus reprezentanţii Ministerului Mediului, scrie arenaconstruct.ro.

În trecut s-au mai desfăşurat programe similare. Unul dintre acestea s-a desfăşurat inclusiv în 2019 şi s-a numit Casa Verde. Prin intermediul acestuia, statul român finanţa instalarea de sisteme fotovoltaice, pentru generarea de energie electrică din surse total ecologice. Un altul, numit Casa Verde Plus, viza achiziţionarea materialelor izolatoare organic-naturale, pentru a reduce consumul energetic al clădirilor.

sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România lovită de un nou val de ninsori. Temperaturile scad, iar în multe zone va fi ger

Ioana Neag

Publicat

în

România lovită de un nou val de ninsori. Temperaturile scad, iar în multe zone va fi ger Primăvara se lasă așteptată, conform specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie. Se anunță ploi, vânt, vreme extrem de rece pentru această perioadă, ger și ninsori la altitudini mai mari de 1.500 de metri. Specialiștii de la Administrația […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea