Rămâi conectat

Curier Județean

Casa de Pensii Alba: Studenții și elevii care beneficiază de pensie de urmaș trebuie să depună adeverințele de studiu până în 9 octombrie. DETALII

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Casa Județeană de Pensii Alba reamintește studenților și elevilor care beneficiază de pensie de urmaş și care au împlinit vârsta de 16 ani că sunt obligaţi să depună adeverință de student sau elev, la începutul fiecărui an şcolar, potrivit legislației în vigoare.

Depunerea adeverinţelor de şcolarizare la Casa Judeţeană de Pensii Alba, pentru elevii şi studenţii beneficiari de pensie de urmaş care îşi continuă studiile în anul şcolar 2016 – 2017, indiferent de nivelul acesteia, fără a depăşi vârsta de 26 de ani, se realizează după următorul grafic:

  • în perioada 14.09.2016 – 09.10.2016, pentru învăţământul preuniversitar
  • în perioada 01.10.2016 – 09.10.2016 pentru învăţământul universitar

Adeverinţa, la care se anexează cuponul de pensie, trebuie să cuprindă, obligatoriu, următoarele elemente :

  • denumirea instituţiei de învăţământ
  • numele şi prenumele beneficiarului
  • tipul de învăţământ
  • anul de studiu 2016-2017

Nerespectarea termenelor de depunere a adeverinţelor de elev/student va genera discontinuitate la plata pensiilor în cauză.

Astfel, pensiile de urmaş ale celor care nu vor prezenta adeverinţe de studiu vor fi suspendate începând cu data de 01.10.2016, iar reluarea la plată a acestora se va face în luna următoare prezentării documentelor menţionate, cu acordarea retroactivă a drepturilor de pensie suspendate.

Depunerea documentelor se face la Ghişeul nr. 10 – Registratura, de luni până joi între orele 0800 – 1630 şi vineri între orele 0800 – 1400. Pentru a evita suspendarea pensiilor de urmaş pentru acei copii care nu reuşesc, din diverse motive să prezinte adeverinţele de elev/student, în original, menţionăm: adeverinţele pot fi transmise şi pe fax (0258819083) sau email ([email protected] ) urmând ca ulterior să fie prezentate documentele în original.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Accident în Alba Iulia: Două mașini s-au tamponat pe strada Tudor Vladimirescu

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Accident în Alba Iulia: Două mașini s-au tamponat pe strada Tudor Vladimirescu Un accident s-a produs în 20 aprilie, în jurul orei 14:00, în Alba Iulia, pe strada Tudor Vladimirescu. Din fericire, persoanele implicate nu au fost rănite. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine pentru asigurarea măsurilor specifice, cu două autospeciale, la un accident […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea