Rămâi conectat

Cultură Educație

Cu ocazia festivalului „Toamna ocnamureşeană”- Casa de Cultură Ocna Mureş a primit numele poetului Ion Sângereanu

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

  Manifestările prilejuite de festivalul „Toamna ocnamureşeană” au debutat ieri cu un moment emoţionant, la care au asistat circa 250 de oameni, de toate vârstele: într-un cadru solemn, Casei de Cultură din Ocna Mureş i-a fost atribuit numele poetului şi publicistului Ion Sângereanu, fiu al locului. Primarul localităţii, Iosif Augustin Drăguţ, a rememorat viaţa şi activitatea omului de cultură Ion Sângereanu, trecut în nefiinţă acum aproape patru ani. Scriitorul Sângereanu, născut la 3 noiembrie 1941 în Ocna Mureş, se numără de altfel printre cei care au transformat numele ziarului „Unirea” într-un brand pentru judeţul Alba, în perioada 1969-1974. A fost şi director al Teatrului de Păpuşi din Alba Iulia, director al Centrului de Creaţie Alba, profesor. A publicat numeroase volume de poezii, proză.
În jurul orei 12.00, la Monumentul Eroilor căzuţi în cele două războaie mondiale, a fost oficiat un Te Deum iar oficialităţile au depus coroane de flori, în semn de respect şi demnă pomenire: din partea Parlamentului au depus coroane deputatul PNL Teodor Atanasiu şi deputatul PSD Radu Coclici, din partea CJ Alba – vicepreşedintele Sorin Bumb şi un grup de consilieri judeţeni, din partea Primăriei Ocna Mureş şi a PNŢCD – primarul Augustin Drăguţ. Au mai depus flori, în semn de respect, delegaţii ale şcolilor din localitate, ale partidelor istorice, primari din comunele învecinate Ocna Mureşului.
Sfidând vremea rece şi ploaia măruntă, ocnamureşenii au asistat la parada portului popular, a fanfarei, la concertele organizate de administraţia locală cu acest prilej.

Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului S-au împlinit 103 ani de la momentul în care arhitectul Victor Ștefănescu a pus piatra de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului. Joi, 28 martie 2024, se împlinesc 103 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea