CAS Alba este la dispoziţia contribuabililor zi de zi, nu doar o zi pe lună!
Urmare a articolului apărut pe prima pagina a ziarului „Unirea” din data de 22.03.2012, facem cu titlu de drept la replică următoarele precizări:
– începând cu data de 20.02.2012, Casa de Asigurări de Sănătate Alba asigură programul de lucru cu publicul de luni până vineri, între orele 8.00-16.00, conform adresei Ministerului Sănătăţii nr. 1076, din data de 13.02.2012. Având în vedere activitatea specifică de încasare a contribuţiilor de asigurări de sănătate pentru persoane fizice, altele decât cele pentru care colectarea se face de către ANAF, la data de 25 din ultima lună a fiecărui trimestru, programul de lucru în relaţie cu publicul a fost extins de la ora 7.30 la ora 16.00, personalul primind instrucţiuni să rămână şi după ora 16.00, în cazul în care situaţia o impune.
Casa de Asigurări de Sănătate Alba a informat în repetate rânduri asiguraţii şi pe cei interesaţi asupra faptului că există posibilitatea legală de a se face plata contribuţiilor curente sau restante în orice zi a lunii, fie prin ordin de plată în contul de Trezorerie: RO76TREZ0022621050302XXX sau la orice unitate CEC Bank, fără cheltuieli suplimentare, în contul RO54CECEAB0103RON0000001.
Deşi au fost luate toate aceste măsuri în limita cadrului legal în vigoare, apreciem anumite aspecte evidenţiate pe prima pagina a ziarului „Unirea” ca având un vădit caracter tendenţios, măsurile fiind luate de mai multă vreme tocmai în încercarea de a fi eliminat disconfortul produs de aglomeraţia la ghişeele instituţiei. Declaraţiile constitutive privind plăţile anticipate cu titlu de contribuţii de asigurări sociale de sănătate, datorate pentru anul 2012 pot fi depuse oricând, începând cu prima zi a anului chiar şi prin poştă, recomandat, cu confirmare de primire.
Situaţia creată în ultima perioadă la ghişeele Casei de Asigurări de Sănătate se datorează nu atât culpei acestei instituţii, cât mai ales unui mai vechi „nărav”, pe care îl avem, din păcate mulţi dintre noi şi anume acela de a lăsa pentru ultimele zile plata obligaţiilor pe care le avem către stat.
Ec. Gheorghe ŞTEF, preşedinte – director general
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri Sărbătoarea de pe 20 decembrie, cunoscută în popor sub denumirea de Ignatul porcilor sau Inătoarea, este închinată Sfântului Ignaţie al Antiohiei şi demonstrează îmbinarea practicilor păgâne cu cele creştine. Sfântul Ignaţie Teoforul, episcop de Antiohia şi martir al Bisericii este unul din […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Curier Județeanacum 9 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 14 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 2 ore
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri