Care sunt locurile și activitățile cu cel mai mare risc de infectare cu COVID-19. STUDIU
Un nou studiu realizat în SUA de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Stanford, Universitatea Northwestern din Chicago şi Centrul de Cercetări Cambridge a analizat legătura dintre activitățile americanilor și locurile cu cel mai mare risc de transmitere a Covid-19. Cercetătorii au folosit o cantitate mare de date anonimizate, colectate în timpul primului val al pandemiei.
Studiul publicat în revista Nature a analizat circulaţia a 98 de milioane de oameni din zece oraşe americane, stabilind că locurile cu cel mai mare risc de a deveni focare Covid-19 sunt restaurantele, sălile de sport şi cafenelele.
Potrivit livescience.com, cercetarea s-a bazat pe activitătile americanilor, analizate conform datelor anonimizate de pe telefoanele lor mobile, timp de două luni, în principalele oraşe ale Statelor Unite, dezvoltând un model epidemiologic privind răspândirea coronavirusului.
Cercetătorii de la Universitatea Stanford, Universitatea Northwestern din Chicago şi Centrul de Cercetări Cambridge din Microsoft au analizat datele în 10 dintre cele mai mari orașe din Statele Unite, inclusiv Chicago, Illinois, New York şi Philadelphia, Pennsylvania.
Apoi, au monitorizat mişcările din oră în oră ale subiecților, prin intermediul telefoanelor mobile, între diferite „puncte de interes” în care oamenii mergeau zilnic, precum restaurante, biserici, săli de sport, hoteluri, magazine auto şi magazine de articole sportive din 57.000 de cartiere, scrie Mediafax.
Cercetătorii din SUA au dezvoltat „modele de răspândire a Covid-19” și le-au comparat cu datele reale
Oamenii de știință au folosit apoi informațiile pentru a dezvolta modele de răspândire a infecţiilor şi le-au comparat cu datele reale despre răspândirea virusului. Concret, locurile publice care au condus la o creştere mai mare a infecţiilor în orașele examinate sunt restaurantele cu capacitate maximă, urmate de sălile de sport, cafenele, hoteluri şi moteluri. Cu toate acestea, prin limitarea prezenţei în restaurante la 20% din capacitatea lor maximă, susţin cercetătorii, infecţiile ar fi reduse cu peste 80%.
În cazul în care studiul publicat de Nature va fi confirmat, ar putea oferi informaţii utile cu privire la ce activităţi să rămână închise şi care să rămână deschise, limitând daunele aduse economiei Statelor Unite, dar și la nivel global.
Sursa: digi24.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul
Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul În jur de 4 milioane de seniori nu vor primi pensiile până de paște sau doar după paște, datorită poștei române care va avea un program special în următoare minivacanță. Livrarea acestora va începe pe 2 […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum o zi
Ce nume se sărbătoresc de SFÂNTUL GHEORGHE 2024: Peste 900.000 de români își serbează onomastica în 23 aprilie
-
Opinii - Comentariiacum o zi
MESAJE de Sfântul Gheorghe 2024. SMS-uri, urări şi felicitări pe care le poţi transmite celor care îşi sărbătoresc onomastica
-
Opinii - Comentariiacum o zi
Legendele Sfântului Gheorghe. Cum l-a înfrânt pe balaur şi de ce nu este bine să dormim în această zi
-
Opinii - Comentariiacum 15 ore
Cui îi spunem „La mulți ani!” de Sfântul Gheorghe: Nume care se serbează în ziua Sfântului Mare Mucenic, purtătorul de biruință
-
Curier Județeanacum 21 de ore
MESAJE de Sfântul Gheorghe 2024: URARI și FELICITARI pentru cei dragi care își sărbătoresc onomastica
-
Opinii - Comentariiacum o zi
Obiceiuri, tradiţii şi superstiţii de Sfântul Gheorghe, unul dintre cei mai venerați sfinți din calendarul ortodox