Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Care sunt fermierii români care pot primi o subvenție nouă de 246 euro pe hectar? Ce trebuie să facă pentru acești bani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministerul Agriculturii a anunțat o nouă subvenție destinată fermierilor, concentrată pe un sector agricol care a traversat perioade dificile în ultimii ani și care necesită sprijin financiar substanțial pentru a depăși aceste provocări.

Este vorba despre un sprijin cuplat nou care va fi acordat crescătorilor de bovine implicați în cultivarea porumbului pentru siloz, începând cu anul 2024.

Conform noii scheme de sprijin propuse de Ministerul Agriculturii, subvenția estimată ar fi de 246 de euro pe hectar. Acest aspect ar conduce la un sprijin total de aproximativ 460 de euro pe hectar pentru fermierii implicați. Cu toate acestea, crescătorii de vaci îndeamnă reprezentanții Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) să finalizeze în mod prompt toate detaliile referitoare la această schemă de sprijin, astfel încât fermierii să poată efectua calculele necesare pentru anul următor.

„Suntem bucuroși că au fost comunicate la Bruxelles o serie de măsuri de sprijin, cum ar fi sprijinul cuplat pentru porumbul siloz, însă suntem oarecum contrariați de faptul că nu există o presiune de management asupra funcționarilor din minister, astfel încât aceste măsuri să aibă în spate norme de aplicare clare, să existe o trasabilitate, astfel încât fermierul să știe că în perioada următoare se poate baza pe aceste măsuri de sprijin.

Sprijinul pentru porumbul siloz va funcționa de la anul, vorbim de o valoare de 246 euro/hectar, ceea ce ar însemna, conform fișei PD-26 care a fost notificată la Bruxelles, undeva la 82 euro/cap de animal. E un lucru extrem de important, e un plus pentru fermieri, însă trebuie să vedem cum se va aplica această măsură”, a precizat Ionuț Lupu, director executiv al asociației Holstein RO, pentru Agro TV.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale

Unirea Ziarul

Publicat

în

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale În urma închiderii totale a circulaţiei feroviare între stațiile Bekescsaba – Lokoshaza, petnru efectuarea unor lucrări la infrastructura feroviară de către administrația ungară – MAV Start, la sfârșitul lunii viitoare vor interveni modificări în circulaţia trenurilor CFR Călători. Dintre acestea, trenurile Ister și Dacia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea