Care sunt fermierii români care pot primi o subvenție nouă de 246 euro pe hectar? Ce trebuie să facă pentru acești bani
Ministerul Agriculturii a anunțat o nouă subvenție destinată fermierilor, concentrată pe un sector agricol care a traversat perioade dificile în ultimii ani și care necesită sprijin financiar substanțial pentru a depăși aceste provocări.
Este vorba despre un sprijin cuplat nou care va fi acordat crescătorilor de bovine implicați în cultivarea porumbului pentru siloz, începând cu anul 2024.
Conform noii scheme de sprijin propuse de Ministerul Agriculturii, subvenția estimată ar fi de 246 de euro pe hectar. Acest aspect ar conduce la un sprijin total de aproximativ 460 de euro pe hectar pentru fermierii implicați. Cu toate acestea, crescătorii de vaci îndeamnă reprezentanții Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) să finalizeze în mod prompt toate detaliile referitoare la această schemă de sprijin, astfel încât fermierii să poată efectua calculele necesare pentru anul următor.
„Suntem bucuroși că au fost comunicate la Bruxelles o serie de măsuri de sprijin, cum ar fi sprijinul cuplat pentru porumbul siloz, însă suntem oarecum contrariați de faptul că nu există o presiune de management asupra funcționarilor din minister, astfel încât aceste măsuri să aibă în spate norme de aplicare clare, să existe o trasabilitate, astfel încât fermierul să știe că în perioada următoare se poate baza pe aceste măsuri de sprijin.
Sprijinul pentru porumbul siloz va funcționa de la anul, vorbim de o valoare de 246 euro/hectar, ceea ce ar însemna, conform fișei PD-26 care a fost notificată la Bruxelles, undeva la 82 euro/cap de animal. E un lucru extrem de important, e un plus pentru fermieri, însă trebuie să vedem cum se va aplica această măsură”, a precizat Ionuț Lupu, director executiv al asociației Holstein RO, pentru Agro TV.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Cum ajunge Sfânta Lumină de la Ierusalim la creștinii din România: Care este traseul urmat
Cum ajunge Sfânta Lumină de la Ierusalim la creștinii din România: Care este traseul urmat Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim, sâmbătă, 19 aprilie 2025, de superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi oferită delegaţilor eparhiilor prezenţi la Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”. Ulterior, prin intermediul protopopiatelor, […]
Vremea în prima zi de Paște 2025 în România: Temperaturi mari și șanse reduse de precipitații
Vremea în prima zi de Paște 2025 în România: Temperaturi mari și șanse reduse de precipitații Meteorologii anunţă vreme frumoasă și caldă în prima zi de Paște 2025 în România. Vântul se va potoli, se vor reduce condițiile de precipitații, iar temperaturile vor crește din nou. Citește și: Cum va fi VREMEA de Paște 2025, […]